Wonen

Hiervan hebben millennials het meest spijt als ze een huis kopen

Hiervan hebben millennials het meest spijt als ze een huis kopen

Foto: Shutterstock

Een huis kopen? Milliennials, mensen geboren tussen 1981 en 2000, hebben soms spijt van bepaalde aspecten van hun grote aankoop. Dat blijkt uit een peiling van de Amerikaanse financiële website NerdWallet.

Meer dan 2.200 mensen gaven aan hoe ze de aankoop van een huis hebben ervaren. Hun antwoorden bewijzen dat maar liefst 28 procent van de generatie op bepaalde vlakken spijt heeft. Niet zozeer omdat ze hun geld in een pand hebben geïnvesteerd, wel omdat ze vinden dat ze voor de aankoop onvoldoende geld bij elkaar hadden gespaard. Ondanks het feit dat 27 procent van de kopers geloofde dat ze een betaalbare hypotheek hadden genomen, voelde 11 procent zich na het kopen van een huis niet langer financieel veilig.

Een ander deel van de respondenten betreurt zich de mogelijkheden van het huis. Zo’n 19 procent wilde eigenlijk een grotere woonst. Ook de eisen waaraan het huis moest voldoen, veranderden bij 12 procent van de respondenten nadat ze het compromis al hadden getekend

Ruim 15 procent heeft spijt dat ze niet meer research deden voordat ze de knoop doorhakten. Zo’n 10 procent geeft zelfs eerlijk toe dat ze achteraf bekeken liever wat langer hadden gewacht om over te gaan tot een aankoop. Nog eens 19 procent had het hele proces niet zo langdradig verwacht, terwijl 16 procent de rompslomp te complex vond.

Corrigeer