De rit van vandaag in de Giro: kroont Teuns zich tot de beste van de punchers?

De zesde etappe van de Ronde van Italië heeft de tweede aankomst bergop in petto. Geen loodzware klim waar de klassementsrenners het verschil kunnen maken, maar een korte helling voor echte punchers.

Na drie dagen op Sardinië en twee ritten op Sicilië arriveert de Giro-karavaan eindelijk op het Italiaanse vasteland. In Reggio Calabria zet het peloton voet aan wal in de tip van de laars van Italië. De zesde etappe voert hen vervolgens over maar liefst 217 kilometer naar Terme Luigiane.

De rit van vandaag in de Giro: kroont Teuns zich tot de beste van de punchers?
Ritprofiel

Volg de etappe LIVE van start tot finish van 11u45.

In de eerste helft van de rit liggen twee hellingen: Enkel de eerste, Barritteri, kreeg een officieel label van derde categorie. Na de klim/tussensprint naar Vibo Valentia volgen 70 vlakke kilometers tot een geanimeerde finale. Die wordt na Marina di Fuscaldo ingezet met een korte, steile klim (2 kilometer aan gemiddeld 6,8%) en een technische afdaling. Op vier kilometer van de streep leiden enkele haarspeldbochten naar de slotklim in Terme Luigiane. Die slotklim is twee kilometer lang aan gemiddeld 5,3 procent. Maar de steilste stukken (tot 10 procent) zitten in de slotkilometer. De laatste rechte lijn is een muur van 600 meter lang en loopt helemaal naar boven. Een pittige finish voor punchers dus. En wat de Belgen betreft kijken we dan richting BMC-ploegmakker Dylan Teuns en Ben Hermans. Benieuwd of ook Jasper Stuyven zo’n lastige finale kan overleven. Ze krijgen in ieder geval stevige concurrentie van onder meer Rui Costa, Michael Woods, Diego Rosa, Domenico Pozzovivo, Enrico Gasparotto, Tom Dumoulin en Davide Formolo.

De rit van vandaag in de Giro: kroont Teuns zich tot de beste van de punchers?
Laatste acht kilometer

Ex-ritwinnaars in Terme Luigiane

2003: Stefano Garzelli 1999: Laurent Jalabert 1995: Maurizio Fondriest 1993: Dimitri Konyshev

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.