Bewoners sluiten dief met samoeraizwaard op in tuinhuis

Bewoners sluiten dief met samoeraizwaard op in tuinhuis

Foto: pn

Bertem -

Een dertiger die met een samoeraizwaard in de hand een fiets probeerde te stelen in Leefdaal, werd door enkele bewoners opgesloten in het tuinhuis. Hij riskeert een werkstraf van 100 uur en 600 euro boete.

“Het zijn vreemde feiten”, vertelde de Leuvense strafrechter woensdag aan Craig V.D. (34) uit Sint-Truiden. Wat de man op 2 en 3 december 2015 uitspookte in Leefdaal, is dan ook opmerkelijk te noemen. Eerst probeerde de kerel een auto te kraken en in te breken in een woning, maar toen telkens het alarm afging reed V.D. weg met de fiets. Een toegesnelde patrouille kreeg de dertiger in het vizier, waarop hij aan de kant werd gezet. In zijn rugzak troffen agenten iets aan wat op een molotovcocktail leek. Voorts zaten er in de zak een aansteker en een zaklamp.

Op zoek naar een fiets

Na ondervraging werd de beschonken V.D. omstreeks 6 uur thuis afgezet in zijn toenmalige stek in Leefdaal. De dag erna werd de man door agenten opnieuw aangetroffen. Dit keer zat hij in een tuinhuis aan de Bankblokstraat.

In afwachting van de komst van de politie hadden bewoners hem daarin opgesloten toen hij een fiets wilde stelen. Daar stond hij dan in de deuropening. Met in zijn handen een samoeraizwaard. Naar eigen zeggen zocht hij een fiets om mee rond te rijden in Brussel. Opnieuw werd hij meegenomen naar het commissariaat.

Even later kwam er vanuit diezelfde Bankblokstraat de melding dat een onbekende de banden van een geparkeerde VW Golf had stuk gestoken en het koetswerk beschadigd was. Daar herinnerde hij zich niets meer van, waardoor zijn advocate op basis van twijfel de vrijspraak vroeg. De andere feiten geeft hij wel toe.

De man riskeert een werkstraf van 100 uur en 600 euro boete. In maart dit jaar was hij al veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur. De eigenares van de VW Golf vraagt een schadevergoeding van 1.120,33 euro.

Vonnis op 14 juni.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees