Wildparkeerder en ondernemer vechten parkingoorlog uit in rechtbank

Wildparkeerder en ondernemer vechten parkingoorlog uit in rechtbank

Tijdens een gelijkaardig voorval in 2011 moest een van de buren al eens enkele dagen te voet omdat haar wagen geblokkeerd werd. Foto: evb

Boortmeerbeek -

Bouwondernemer R.V. uit Boortmeerbeek riskeert in de Leuvense strafrechtbank drie maanden cel op verdenking van het opzettelijk aanrijden van een wildparkeerder op de parking van zijn koopcenter. V. wil de vrijspraak.

Jarenlang woedde er een parkingoorlog aan het koopcenter van R.V. aan de Leuvensesteenweg in Hever (Boortmeerbeek). De ondernemer was het beu dat klanten en de uitbaatster van het vlakbij gelegen massagesalon Sweet Eye hun auto bij hem op de privéparking achterlieten. Om zijn ongenoegen duidelijk te maken blokkeerde hij de voertuigen met een bulldozer, vrachtwagen of personenwagen.

Zo moest Siriwan V.R., uitbaatster van het intussen gesloten massagesalon, in de zomer van 2011 al eens vier dagen te voet omdat V. haar BMW had geblokkeerd. Pas na tussenkomst van de politie werd de blokkade opgeheven omdat V. volgens de politie zich niet de rol van rechter mag toe-eigenen. Hoogstens zou hij het foutief geparkeerde voertuig mogen laten takelen.

Wagen geramd?

Maar het probleem van de “wildparkeerders” raakte maar niet opgelost. Op 17 december 2014 liet een man uit Rotselaar zijn Lexus achter op de parking. Toen hij terugkwam, bleek ook zijn auto geblokkeerd te zijn. Met enkele behendigheidstrucjes, hij opende het portier met een stok en kroop door het geopende raam, slaagde de man erin met zijn Lexus weg te rijden. Maar toen kwam V. op het toneel met zijn 4x4.

Over wat er toen gebeurd is, lopen de meningen nu nog altijd uiteen. “De beklaagde heeft de Lexus bewust geramd”, zegt de openbaar aanklager.

Daar is de advocaat van V. het niet mee eens. “Bij de eerste aanrijding is het de bestuurder van de Lexus die mijn cliënt aanreed en niet andersom”, aldus de raadsman. “Mijn cliënt stond voor het voertuig waarna de bestuurder er tegenaan is gereden. Bij de tweede botsing, ter hoogte van de uitrit, hebben beide voertuigen elkaar geraakt. Dat de uitbaatster van de bloemenzaak verklaart dat beide aanrijdingen gebeurden ter hoogte van de uitrit, klopt niet. Een van de aanrijdingen was aan de parkeerplaats.”

“Nochtans liet de beklaagde in zijn eerste verklaring aan de politie verstaan dat hij de auto van de gedupeerde aanreed om te voorkomen dat deze zou wegrijden. Nadien zou V. die verklaring hebben ingetrokken”, aldus het Leuvense parket.

“Er is in het dossier geen enkel objectief element dat aantoont dat mijn cliënt het voertuig opzettelijk heeft aangereden. Ik vraag de vrijspraak”, aldus de verdediging.

Het parket vordert drie maanden cel en 300 euro boete tegen V. Voor de schade aan de Lexus vroeg de burgerlijke partij woensdag 15.969,37 euro, te vermeerderen met de intresten.

Vonnis op 14 juni.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees