Ging politie boekje te buiten? Parket reconstrueert wilde achtervolging

De reconstructie moet duidelijk maken welke agent de cruciale kogel afvuurde. Foto: thv

De Panne / Koksijde -

Over een traject van vijf kilometer is gisteren zeven uur lang een reconstructie gehouden van een wilde achtervolging. Daarbij losten twee politiemannen van de zone Westkust meer dan tien schoten om een gevluchte Franse dief te stoppen.

10 januari 2017. Aan de Carrefour in Koksijde merkt een agent op de motor een gezochte dief op. Aan camping Greenpark in De Panne ontwijkt hij een eerste versperring. Aan de tramhalte aan de Sint-Pieterskerk in De Panne gooit een wijkagent zijn fiets in de strijd om de man tegen te houden. Een schuilhuisje sneuvelt door een kogel. In de Kerkstraat, op een dikke honderd meter van de rotonde met de Duinhoekstraat in Adinkerke, wordt de Fransman uiteindelijk met een laatste schot tot stilstand gebracht.

Op die vier cruciale plaatsen in Koksijde, De Panne en Adinkerke organiseerde het gerecht woensdag een wedersamenstelling van de achtervolging. Op al die plaatsen werd het verkeer daarvoor omgeleid. Wie op de tram zat, moest er aan de Sint-Pieterskerk zelfs even en enkele honderden meter wandelen omdat de tram door de plaats van de wedersamenstelling moest.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees