Man geeft job op om wereld te veroveren met duurzaam speelgoed

Man geeft job op om wereld te veroveren met duurzaam speelgoed

Yves Vercruysse en Christophe Toye willen de onlinewereld veroveren met duurzaam speelgoed. Foto: kvo

Ingelmunster / Waregem -

Twee West-Vlamingen dromen ervan om tegen 2019 de grootste Belgische online verkoper van duurzaam speelgoed te zijn. Op korte termijn willen ze zeshonderd nieuwe producten aanbieden, een eigen productlijn lanceren en hun aantal verkooppunten verdubbelen.

Dat hij grote ambities heeft. Dat is het minste wat je van Waregemnaar Christophe Toye (49) kan zeggen. Drie jaar geleden richtte hij samen met Yves Vercruysse (47) uit Ingelmunster zijn ‘Fairplace’ op, een webwinkel met duurzaam speelgoed, zoals fietsjes en knutselmateriaal. Wat begon als een klein project, groeide uit tot een volwaardig bedrijf dat zelfs een samenwerking met de online webwinkelgigant bol.com op zijn naam mag schrijven.

En ondanks die grote groei, dromen de ondernemers van nog meer. “Tegen 2019 willen we de grootste Belgische online aanbieder van duurzaam speelgoed zijn”, zegt Toye. Om dat mogelijk te maken, gaat Toye voltijds voor de shop werken. Hij laat daarvoor zijn job als manager advies en opleiding bij Boss Paints in Beveren-Leie achter zich. Vercruysse, ook bekend als oud-burgemeester van Ingel-munster en actief in de sociale economie, gaat deeltijds voor het bedrijf werken. “We doen dat omdat we echt willen groeien. Zo drijven we het aantal winkels waar je onze producten kan kopen dit jaar op van vijftien naar dertig en ook het aanbod groeit”, zegt Toye. “De komende drie jaar willen we uitbreiden van vierhonderd naar duizend producten.”

De samenwerking met bol.com is voor het duo al een mooie stap in de goede richting. “Nu kan je op de website al twintig van onze producten vinden, in juni breiden we dat aantal nog uit. We gaan met hen in zee omdat ze e-commerce zo professioneel aanpakken. Het leek ons beter om samen te werken dan te concurreren.”

Idealisme

Terwijl ze al die projecten realiseren, droomt het duo al van meer. “In 2018 lanceren we een eigen productielijn. In juni voeren we gesprekken met een Gents atelier over de realisatie van een in- en outdoor waterspeelbak.”

De ondernemers richtten de webshop drie jaar geleden op uit idealisme. “We beseffen dat de wereld duurzamer moet worden en weten ook dat speelgoed, een branche waar we als oprichters van het Materiaal Magazijn (waar je via de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk speelgoedmateriaal kan huren nvdr.), in thuis zijn, nog veel ruimte heeft om duurzamer te worden.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees