Werken op Hille na drie jaar af, eindelijk weer tijd voor kermis

© credit

© slr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De werken op de Hille in Zwevezele zijn na drie jaar zo goed als af. Om de vernieuwing te vieren vindt in juni opnieuw Hille Kermis plaats. Die kon vorig jaar niet doorgaan door de werken.

Steven Leenknegt

De heraanleg van de Hille in Zwevezele ging op 14 april 2014 van start. In samenwerking met het Agentschap voor Wegen en Verkeer en Aquafin liet de gemeente een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen en werden de straten vernieuwd. Ook het dorpsplein onderging een ware metamorfose. We zijn intussen een goede drie jaar verder en de werken zijn zo goed als voorbij.

Net op tijd voor een nieuwe editie van de Hille Kermis, na een jaar verplichte onderbreking. “Ons ‘sabbatjaar’ was eigenlijk zo slecht nog niet”, zegt Danny Steenhuyze, voorzitter van het organiserende comité De Hillefisters.

“Voor dit jaar hebben we een aantal nieuwigheden kunnen voorbereiden. Alles zal in het teken staan van de vernieuwde Hille.”

Vrijdagavond 16 juni staat een afterworkparty op het programma in de tent op het dorpsplein van de Hille. Een dag later, op zaterdag 17 juni, wordt de vernieuwde Hille officieel geopend. Vanaf 18 uur zal het gemeentebestuur op zo’n zestig meter hoogte kunnen genieten van een Dinner in the Sky.

Vanaf 20 uur krijgen ook de inwoners de kans om de vernieuwde buurt te bewonderen vanuit de lucht. Elk uur zal er een ticket verloot worden. Na 24 uur verandert het ‘dinner’ in een ‘Disco in the Sky’.

Kaatje en Kamiel

“Niet enkel de handelaars, maar ook de inwoners hebben drie jaar lang last ondervonden van de werken”, zegt Steenhuyze. “Op die manier willen we hen toch belonen.”

De Hillefisters werken daarvoor samen met Unizo Wingene-Zwevezele.

Zondag 18 juni staan een touwtrektoernooi en een optreden van Kaatje en Kamiel op het programma en mogen de Romeo’s de kermis afsluiten. De toegang is het hele weekend gratis.

De vernieuwingen op de Hille zullen ongetwijfeld dé attractie worden van deze editie. “De Hille is zo veel meer geworden dan een kruising van twee gewestwegen”, zegt schepen van Openbare Werken Hedwig Kerckhove (CD&V).

“We mogen zeker trots zijn op het resultaat. Er zijn 259 bomen aangeplant. Dat is veel meer groen dan voordien. Dit was het grootste project waar ik in mijn carrière mee bezig ben geweest.”

www.dehillefisters.be

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio