Deze voedingsspecialiste moet meer volk naar de kust lokken

© mma

© rr

© mma

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Westtoer wil meer volk naar de kust lokken en zal daarom workshops organiseren voor horeca-uitbaters. Onder andere Sandra Bekkari en Stéphane Buyens worden ingeschakeld.

Mark Maes

Tendances is het Europese project waar het provinciebedrijf op inspeelt, samen met de Franse kust en Belgisch-Luxemburg. “We moeten nog meer aandacht geven aan wat de toerist verwacht, onder meer kwaliteit en vernieuwing”, zeggen Franky De Block (SP.A) en Stefaan Gheysen van Westtoer.

Westtoer zal daarom workshops organiseren voor horeca-uitbaters en hen coachen op vlak van gastronomie, interieur en communicatie. “De hedendaagse bezoeker wil gezonde en innovatieve voeding. De coaches zullen de ondernemers helpen bij het vinden en bereiden van goede producten. Om die te promoten, organiseren we ‘healthy food markets’”, zegt Iris Vanderborcht van Westtoer.

Daarbij gaat er speciale aandacht naar Noordzeevis. en de coaches zijn niet van de minsten: voedingsspecialiste Sandra Bekkari (‘Nooit meer diëten’) en sterrenchef Stéphane Buyens van Le Fox in De Panne.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie