ABN Amro schrapt tot 60 jobs

Berchem -

De Nederlandse bank ABN Amro wil in de komende twee jaar tot zestig jobs schrappen in België. De meeste jobs zouden verdwijnen in het hoofdkantoor in Berchem. Het kantoor in de Diamantwijk blijft gespaard.

ABN Amro richt zich in België vooral op ‘private banking’.

“Wij blijven niet gespaard door de wereldwijde problemen waarmee banken kampen”, zegt Brigitte Seegers, woordvoerster van ABN Amro in Nederland. “In de banksector gebeurt veel dienstverlening via het internet, waardoor er minder personeel nodig is. We hebben ook steeds hogere kosten, onder meer door de strenge regels waaraan banken moeten voldoen.”

In de komende twee jaar wil ABN Amro daarom verschillende jobs schrappen, waarvan maximaal zestig banen in België. “Het gaat zowel om ondersteunende functies als jobs op managementniveau. We onderhandelen hierover met de vakbonden”, zegt Seegers.

ABN Amro stelt in België 250 mensen tewerk. “Daarvan werken zo’n vijftig mensen in de diamantwijk. Zij worden gespaard”, zegt Patricia Van Goel van de socialistische vakbond BBTK.

ABN Amro geeft toe dat ‘naakte ontslagen’ niet uitgesloten zijn. “Er zijn slechts 26 mensen die in aanmerking komen voor brugpensioen”, zegt ook vakbondsvrouw Patricia Van Goel. “Wellicht zal de bank niet al die mensen willen laten gaan.”

De vakbonden zitten wekelijks samen met de directie. “Het personeel is misnoegd en teleurgesteld”, zegt Van Goel. Maar van een staking is geen sprake.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio