Familie razend: proces tegen doodrijder van jonge moeder en dochtertje al voor derde keer uitgesteld

De familie viel elkaar in de armen na het nieuws. Foto: bfs

Aalst / Haaltert -

De familie van Johanna Van Damme (31) en haar dochtertje Axelle (3) is razend nadat woensdag het proces van hun doodrijder in beroep opnieuw werd uitgesteld. “We worden zelf nog maar eens het slachtoffer”, klonk het verontwaardigd.

Cedric C. (22) uit Haaltert werd in juni van vorig jaar door de politierechter in Aalst veroordeeld tot 5,5 jaar cel en een rijverbod van bijna zes jaar. Een straf die hij kreeg na een dodelijke aanrijding op 23 augustus van 2015. De chauffeur had toen in de Kwalestraat in Nieuwerkerken met zijn auto Johanna Van Damme en haar dochtertje Axelle van het voetpad gemaaid. De jonge moeder en haar kind overleefden de klap niet.

Cedric C. pleegde na de feiten vluchtmisdrijf. Hij werd uiteindelijk door de politie ingerekend in zijn ouderlijk huis in Haaltert. De bestuurder bleek 2 promille alcohol in het bloed te hebben en had cocaïne en cannabis gebruikt. Hij herinnerde zich niets meer van het ongeval. Cedric C. tekende beroep aan tegen zijn veroordeling. Daardoor moest de zaak woensdag opnieuw behandeld worden door de strafrechter in Dendermonde.

Maar om praktische omstandigheden was het voor de advocaten niet mogelijk om de zaak effectief te pleiten. Toen de rechter de zaak daarom uitstelde, was voor heel wat nabestaanden van Johanna en Axelle de maat vol. In de gangen van het gerechtsgebouw lieten ze duidelijk hun ongenoegen met de gang van zaken merken.

“Crimineel”

“Het is al de derde keer dat er uitstel wordt gevraagd en verkregen”, reageerde Bjorn Van Achter, de vader van Axelle boos. “Mijn dochter en Johanna hebben nooit om uitstel kunnen vragen. Ons verwerkingsproces kan pas beginnen als heel de zaak is afgerond en Cedric C. de juiste straf heeft gekregen. Die zal nooit hoog genoeg kunnen zijn voor ons, maar we verwachten een duidelijk signaal.”

Ook over de houding van Cedric C. is de familie niet te spreken. “Hij is zonder meer een crimineel. Als hij respect zou hebben voor de nabestaanden, dan zou hij zijn straf aanvaarden. Zijn getuigenis las hij monotoon af van een papiertje. Hij beseft duidelijk niet wat er allemaal gebeurd is.”

De behandeling van de zaak werd uitgesteld naar 27 september om 14 uur ’s middags.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees