“Waarom ik bevriend wil zijn met zo veel mogelijk seriemoordenaars”

“Waarom ik bevriend wil zijn met zo veel mogelijk seriemoordenaars”

Christa Pike, John Bunting, Ivan Milat

Brieven van seriemoordenaars, gesigneerde foto’s van kannibalen, persoonlijke eigendommen van massamoordenaars... Al van jongs af aan is de Amerikaan Eric Holler gefascineerd door het leven van de gruwelijkste moordenaars uit de geschiedenis. Daarom is het zijn doel om bevriend te zijn met zo veel mogelijk “duistere mensen”.

En de man is duidelijk niet de enige met een dergelijke fascinatie. Daarom heeft hij zijn eigen bedrijfje opgericht: Serial Killer Ink. Op de website verkoopt hij tekeningen, brieven en persoonlijke items van seriemoordenaars aan mensen overal ter wereld.

“Het grootste deel van onze stock komt rechtstreeks van de gevangenen zelf”, zegt Eric Holler. “Wij verkopen brieven, kunst, gesigneerde foto’s... van heel wat beruchte moordenaars. We zijn heel trots om te zeggen dat wij het eerste bedrijf zijn in deze sector. Wij geven een directe inkijk in de donkerste pagina’s uit de moderne geschiedenis.”

Gruwelijke moorden

De prijs voor de persoonlijke spullen van mensen die gruwelijke moorden hebben gepleegd, kan oplopen tot zo’n 400 euro. Zoals bijvoorbeeld een brief van Ivan Milat.

Milat werd veroordeeld voor de moorden op zeven jonge rugzaktoeristen in Australië tussen 1989 en 1992. Zij werden ontvoerd, neergeschoten en neergestoken. Eén van hen was zelfs onthoofd terwijl ze nog leefde. Haar hoofd werd nooit gevonden.

“Waarom ik bevriend wil zijn met zo veel mogelijk seriemoordenaars”
Eric Holler en de Salerno Strangler Foto: News.com.au

Andere dure items zijn afkomstig van John Bunting en Robert Joe Wagner. Zij pleegden samen elf moorden in de Australische stad Adelaide tussen 1995 en 1999. De mannen martelden hun slachtoffers met hand- en duimboeien, sigaretten, hamers... Ze kookten zelfs de huid van één van hun slachtoffers om dat nadien op te eten, zo werd gezegd in de rechtbank.

“Ik ben van jongs af aan geïntrigeerd door misdaad”, zegt Holler. “Ik lees constant boeken over misdaden en leer over de meest recente seriemoordenaars. Ik begon al snel beruchte mannen en vrouwen te schrijven, en spulletjes van hen te verzamelen.”

Vriendschappen

Naar eigen zeggen heeft zijn interesse in de duistere wereld hem ook al veel vriendschappen opgeleverd. Zo kan hij het goed vinden met Hadden Clark, een Amerikaanse moordenaar en kannibaal die verantwoordelijk is voor de moord op Michelle Dorr (6) en Laura Houghteling (23).

“Ik vergoelijk hun daden niet, maar ik zie hen anders dan mensen die bijvoorbeeld enkel een documentaire over hen gezien hebben”, klinkt het. “Door hen echt te leren kennen, zie ik een andere kant van hun persoonlijkheid.”

Soms gaat Holler ook heel ver voor zijn bedrijf. Zo stond hij ooit op het punt om te trouwen met Christa Pike. Op die manier wou hij persoonlijke voorwerpen van haar verzamelen om te kunnen verkopen.

In 1995 vermoordde zij de negentienjarige Colleen Sleemer. Ze martelde haar, sloeg haar, bewerkte haar met een breekmes en sloeg haar uiteindelijk meermaals op het hoofd met een baksteen. Als souvenir nam ze een deel van de schedel van haar slachtoffer mee.

Heel wat mensen bestempelen zijn relaties en zijn bedrijf als ongepast. Maar dat doet hem helemaal niets. “Ja, het is een donkere geschiedenis. Maar het is en blijft onze geschiedenis.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees