Zwaar ontgoochelde Stuyven na tweede plek in Giro: “Het was vrij... shit”

Zwaar ontgoochelde Stuyven na tweede plek in Giro: “Het was vrij... shit”

Foto: rr

Jasper Stuyven strandde op een zucht van een eerste ritzege in de Giro. In de zesde etappe was de Zwitser Silvan Dillier nét iets sterker in de sprint. Om het allemaal nog wat pijnlijker te maken kwam de Belg van Trek-Segafredo één puntje tekort om de puntentrui van Fernando Gaviria over te nemen...

Na een vlucht van 217 kilometer tussen Reggio Calabria en het slotklimmetje naar Terme Luigiane was Dillier een tikkeltje sneller dan Stuyven, die na de finish even moest bekomen. Schuddebollend zat hij op het asfalt, tot hij de pers te woord stond.

“Het was een zware rit”, aldus Stuyven. “Ze hadden rugwind voorspeld maar zo veel rugwind was het toch niet. Die finish aan 8% was erg zwaar. Ik wist dat Dillier sterk was en ik hield hem ook in de gaten, ik was echt niet aan het denken dat ik ging winnen... Het is natuurlijk niet leuk om tweede te worden, ik ben erg ontgoocheld.”

Stuyven toonde wel dat hij in vorm is en dus kan hij met die conditie de komende twee weken nog een gooi doen naar de dagzege. “Dat zeggen ze altijd als iemand tweede wordt. Er zijn in een grote ronde niet zoveel kansen voor een renner zoals ik. Dus moet je ze pakken als ze er zijn. En die kans wás er vandaag. Dat ik ze niet grijp, is vrij... shit.”

Dillier: "Ik weet niet hoe ik Stuyven heb kunnen kloppen"

“Ik weet niet hoe ik Stuyven heb kunnen kloppen", verraste winnaar Dillier." Hij is een uitmuntend sprinter. Maar bij een finish bovenop een heuvel heb ik kracht en kan ik een groot verzet ronddraaien. Ik probeerde gewoon in mezelf te geloven en extra kracht te vinden om het af te maken."

Dillier is 26 en maakte deel uit van de BMC-ploeg die Greg Van Avermaet naar zijn klassieke successen van dit voorjaar leidde. Hij vierde in de Giro zijn eerste overwinning van het seizoen, nadat hij ook al tweede werd in Dwars door West-Vlaanderen. Eerder in zijn loopbaan won Dillier een rit in de Ronde van Noorwegen, maar op WorldTour-niveau zegevierde hij tot dusver niet. “Dit is mijn grootste zege tot nu”, concludeerde hij na zijn eerste ritwinst in een grote ronde.

 

 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.