Bekendste kat van Vlaanderen pakt uit met eigen kledinglijn

Kortenberg / Meerbeek -

Kater Thor, beter bekend als Thor The Bengal, uit Meerbeek heeft nu ook een eigen kledinglijn met sweaters en T-shirts. Inmiddels blijft deze ‘social influencer’ het beregoed doen op sociale media met 184.000 volgers.

Het verhaal van de kater die een kruising is tussen een gewone kat en een Aziatische luipaardkat wordt stilaan maar zeker een sprookje. Eerder dit jaar al was Thor te zien in een televisiereclamespot, een sensibiliseringscampagne om de bandendruk van wagens goed in het oog te houden.

LEES OOK: Deze kat is zo speciaal dat ze dezelfde manager krijgt als Astrid Coppens

Nu heeft het vierjarige beestje een eigen kledinglijn. Op de kledij staan ludieke teksten die verwijzen naar Thor, zoals I'm too sexy for my fur en Schrimpies please. Zijn uitzonderlijk mooie vacht en zijn obsessie voor garnalen spelen hier telkens een hoofdrol.

“Het is kledij voor volwassenen en ook voor kinderen vanaf tien jaar”, zegt eigenares Rani Cucicov (22), die voor Thor inmiddels wordt bijgestaan door haar vriend Stijn (23). “De kledij moet een hebbeding worden, dierenliefhebber of niet, met telkens een sterke oneliner. Wanneer deze eerste collectie aanslaat, komt er een vervolg. En wie weet maken we in de toekomst ook nog accessoires zoals armbandjes. Alles gebeurt onder de noemer en het merk Bengal Thor.”

Ook een eigen Thor-nieuwsbrief en blog staan op het ‘to do’-lijstje. Op Instagram heeft Thor inmiddels 161.000 volgers, en 23.000 op Facebook.

Vip op festivals

Daarmee doet Thor het op sociale media even goed als Astrid (Coppens, vroeger Bryan). Baasje Rani zegt elke dag uren bezig te zijn met haar kater en het beantwoorden van zijn sociale media. De studente werkt al een klein jaar aan de pr van vip Thor. “Elke post wordt persoonlijk beantwoord. Gelukkig word ik nu geassisteerd door Stijn, die de technische kant op zich neemt.”

Want een beroemdheid als Thor wordt nu en dan ook uitgenodigd op exclusieve feestjes. “Zo mochten we als vip naar het festival Daydream in Lommel. Van Astrid hebben we echter nog niets gehoord, die vraag krijgen we geregeld.”

Thor heeft intussen een kleine ‘zus’, de pikzwarte Freya (zes maanden oud). “Thor blijft een erg nerveus dier. Hij zit geen moment stil. Toch hebben we de indruk dat hij na de komst van Freya iets rustiger werd, misschien voelt hij zich nu grote broer. Toch zeurt hij dag in dag uit om zijn garnalen, waar hij werkelijk gek op is.”

Nog steeds verschijnt dagelijks minstens één foto van Thor online. “Soms duurt het uren alvorens ik een scherpe foto heb gemaakt. Met deze kater moet je vooral veel geduld hebben.”

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees