Buurt Kakelenberg vreest verkeersoverlast door leemontginning

Buurt Kakelenberg vreest verkeersoverlast door leemontginning

Het rode terrein is nu nog agrarisch gebied.

Geraardsbergen / Schendelbeke -

De firma ODM wil leem ontginnen in het agrarisch gebied Kakelenberg tussen de Aalstsesteenweg, Gentsesteenweg en Kerselaarsveld. Daarvoor is een milieuvergunningsaanvraag ingediend. De buurt vreest dat de verkeersoverlast nog zal toenemen.

“Het gebied dat in aanmerking komt voor de leemontginning bevindt zich in Schendelbeke op de Kakelenberg, dat is de landbouwzone tussen de N460 Aalstsesteenweg, de Gentsesteenweg N42 en de wegel Kerselaarsveld”, legt schepen van Leefmilieu Martine Duwyn (Open VLD) uit.

Geert Gaby van de firma ODM en Gert Van De Genachte van studiebureau INTOE: “Het is nu nog agrarisch gebied, gaat tijdelijk dienen als leemontginningszone en wordt nadien weer een landbouwgebied. Het terrein wordt afgegraven, de weggevoerde leem wordt vervangen door 860.000 kubieke meter zuivere grond en het profiel van de site met onder meer de heuveltop wordt hersteld.”

De uitgegraven leem wordt afgevoerd via het Kerselaarsveld naar de N460 Aalstesteenweg. Dat is nu al een drukke gewestweg, maar volgens de projectleiders zal de verkeersdruk door de ontginningsactiviteiten amper toenemen.

Toch vreest de buurt voor toenemende verkeersdruk.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio