Slachtoffers gasontploffing schenken opbrengst benefiet zelf weg aan goede doel

Slachtoffers gasontploffing schenken opbrengst benefiet zelf weg aan goede doel

Het eetfestijn van vzw Benefiet 8791 bracht 7.204 euro op. Foto: loh

Waregem / Beveren-Leie -

Het eetfestijn dat op zaterdag 11 maart in OC De Coorenaar in Desselgem werd georganiseerd ten voordele van de slachtoffers van een gasontploffing, heeft 7.204 euro opgebracht. Daarvan gaat 2.100 euro naar het gezin Degroote uit Beveren-Leie.

Op 10 september werd de woning van Koen Degroote op de Tomberg volledig verwoest door een gasontploffing. Zijn zoon Maxim (15) raakte toen lichtgewond, Cedric (11) bleef ongedeerd. Dochter Amelie (11) had brandwonden aan haar benen, arm en hand en moest daarom een tweetal weken in het UZ Gent verblijven.

De vzw Benefiet 8791, die sinds vorig jaar Beverse kinderen die het moeilijk hebben steunt met allerlei acties, besloot een evenement te organiseren voor het getroffen gezin. Dat er slechts een deel van de opbrengst van het benefiet naar het gezin gaat, daar heeft het zelf voor gekozen.

“De ouders gaven aan dat de kosten minimaal zouden zijn. Vandaar dat een deel van de opbrengst op hun vraag naar de vzw Pinocchio gaat”, klinkt het bij de Dominiek Knockaert, medeorganisator van het benefiet. “Die vzw behartigt de belangen en het welzijn van kinderen en jongeren met brandwonden.”

De resterende 5.104 euro wordt gebruikt voor een paaskamp van de vzw. Tijdens dat revalidatiekamp worden brandwondenpatiëntjes opgevangen aan het begin van hun revalidatie.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees