Zwemmenbk in antwerpen

Louis Croenen gaat in Turkije trainen met Chad Le Clos en Joseph Schooling

Antwerpen -

In Antwerpen staan dit weekend de Belgische kampioenschappen op het menu. Meteen na het BK trekt Louis Croenen richting Turkije om er te trainen met Chad Le Clos en Joseph Schooling.

De stage kadert in de voorbereiding van de Gelenaar op het WK, al hoopt Croenens coach Rik Valcke tegelijkertijd dat zijn 23-jarige pupil “heel wat zal opsteken” van de wereldtoppers.

Met Chad Le Clos, in 2012 nog olympisch kampioen op de 200 m vlinderslag in Londen, waren er al langer contacten om samen te kunnen trainen. Nu er definitief een akkoord is gevonden, zal Croenen na het BK naar het Turkse Belek afreizen voor een 14-daagse stage met de Zuid-Afrikaan. Ook de Singaporees Joseph Schooling, in Rio olympisch kampioen op de 100 m vlinderslag, zal present tekenen in de Gloria Sports Arena. “De stage kadert helemaal in de voorbereiding van Louis op het wereldkampioenschap, dat in juli in Boedapest zal plaatsvinden”, zegt coach Rik Valcke. “Maar het moet Louis ook mogelijk maken om dichter aan te sluiten bij de wereldtop. Ik ga er ook van uit dat hij heel wat kan opsteken van de coaches van beide olympisch kampioenen, waardoor zijn kansen op progressie groter worden.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio