Fit & Gezond

Instagram toont niet alleen perfecte mensen met het perfecte leven

Instagram toont niet alleen perfecte mensen met het perfecte leven

Foto: Shutterstock

Het is Mental Health Awareness Week en daarom start ook Instagram een campagne rond mentale gezondheid. Met de hashtag #HereForYou wil Instagram ontkrachten dat de app alleen maar perfecte plaatjes zou tonen.

Perfecte mama's, baby's, body's en huizen... Instagram kreeg al vaker kritiek omdat de app te vaak perfecte mensen met een perfect leven zou tonen. Het is nu eenmaal ook makkelijker en leuker om een foto te delen van een perfecte brunch met vriendinnen dan van een selfie na een paniekaanval.

Met de nieuwe campagne #HereForYou wil Instagram gebruikers ook bewust maken van 'de andere kant van die social media'. Sociale media kunnen ook gebruikt worden om steun te betuigen of om lotgenoten te vinden als het een pak minder gaat. 

"Wij willen er alles aan doen om online een veiligere en vriendelijkere gemeenschap te zijn, en inspirerende stemmen aan het woord te laten", aldus Kevin Systrom, een van de oprichters van Instagram.

Instagram zette een video online die het over de mentale gezondheid van zijn gebruikers heeft. De app wil via de hashtag #HereForYou mentale gezondheisproblemen van over de hele wereld aandacht geven en het gemakkelijker maken om over deze problemen te praten. Op die manier willen ze het taboe dat nog steeds rond deze onderwerpen hangt doorbreken. 

 

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees