Mama

Mama van zoon met een beperking schrijft pakkende boodschap aan andere mama

Mama van zoon met een beperking schrijft pakkende boodschap aan andere mama

Foto: Facebook

Haar zoontje heeft een beperking en dus weet Leah Carroll wat het is om op straat aangestaard te worden. Wanneer ze verrast wordt door de reactie van een andere mama, post Leah Carroll een pakkende boodschap op Facebook.

'Kijk naar die jongen!' Het is iets wat de Amerikaanse Leah Carrol dagelijks hoort als ze met haar zoontje Malachi gaat wandelen. Mama's van kinderen met een beperking kweken dan ook olifantenvel. Als Malachi opnieuw wordt aangestaard is Leah Carrol zo verrast door de reactie van de mama van de jongetjes dat ze er een post over schrijft op Facebook. 

"Ik zag de angst in je ogen toen jouw zoon naar mijn zoon wees en riep 'Hé, mama, kijk naar dat jongetje'", schrijft ze 'aan de mama' op Facebook. "Je hebt je naar je zoon gedraaid en hem toegefluisterd dat hij niet op die manier mocht wijzen en spreken. Toen je zag dat je woorden niet veel effect hadden, zag ik even opnieuw paniek in je ogen, maar ik zag dan vooral dat je diep ademhaalde en een dappere stap zette."

De mama nam haar zoontjes mee tot bij de rolstoel van Malachi en zei dat ze zich moesten voorstellen en op zijn minst hun namen moesten zeggen. Dat bracht Malachi aan het lachen. "En die lach bracht tranen in mijn ogen", schrijft Leah Carrol op Facebook. "Malachi ziet graag kindjes van zijn leeftijd, maar weinigen durven echt tot bij hem komen."

"De kindjes stelden vragen over zijn voetbrace, rolstoel en mondje dat openvalt en jij gaf hen antwoorden. En je gaf hen mee dat het ok is om anders te zijn en ook om vragen te stellen", schrijft Leah Carroll verder op Facebook. "Bedankt om zo'n mama te zijn en bedankt voor de glimlach op het gezicht van mijn zoon."

De post op Facebook ging viraal en niet veel later postte Leah Carroll nog een video van een lachende Malachi, een dankjewel voor alle steun en vooral ook een opsteker voor alle kinderen met een beperking en hun ouders. 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees