Stadsbestuur weigert boksgala in Jeugdcentrum

Waregem -

Er komt dan toch geen boksgala in Waregem. Boksclub De Boxing-lovers hoopte nochtans zijn wedstrijden eenmalig te mogen organiseren in het Jeugdcentrum, maar dat ziet het stadsbestuur niet zitten. “Er is die dag al te veel te doen in Waregem.”

De kans bestond dat in het Jeugdcentrum opnieuw bokswedstrijden zouden plaatsvinden. Dat was tientallen jaren geleden al het geval. Boksclub de Boxinglovers speelde met het idee om er in het weekend van 20 en 21 mei haar volgende boksgala organiseren, maar dat is tegen de zin van het stadsbestuur.

“Mobiliteitsproblemen”

“Er is in dat weekend al te veel te doen in Waregem, zoals de Inofec Cup, de vroegere Stories TV Cup, in Waregem Expo én op de parking van de Expo. Dat indoorvoetbaltornooi waaraan bekende Vlamingen deelnemen, trok vorig jaar veel volk. Op hetzelfde moment een bokswedstrijd laten plaatsvinden, waar we bovendien geen ervaring mee hebben, zou leiden tot mobiliteitsproblemen”, zegt bevoegd schepen Jo Neirynck (CD&V).

Ook het feit dat de club geen link heeft met Waregem of niet bij een Waregemse adviesraad is aangesloten, speelt een rol. “Het Jeugdcentrum richt zich vooral op Waregemse verenigingen. Die redenering deed ons eerder al aanvragen afkeuren, zoals dat van de Stoffenbeurs. Uiteindelijk vond de beurs haar plek in de Expo”, zegt Neirynck, die benadrukte dat de boksclub gerust een nieuw voorstel voor een andere datum of een andere Waregemse zaal mocht indienen.

700 bezoekers

De Boxinglovers betreuren dat het gala, dat tweejaarlijks wordt georganiseerd en gemiddeld 700 gasten mag verwelkomen, niet in het Jeugdcentrum kan plaatsvinden. “Tot nu organiseerden we ons gala altijd in de sporthal in Zulte, maar daar moeten we de opbrengsten van het drankverbruik grotendeels afgeven. We houden er zo amper iets aan over”, zegt voorzitter Apo Karsikaya. “Naar Waregem trekken, leek voor ons ideaal. Daar zouden we sowieso ook veel meer volk lokken.” Het nieuwe gala vindt plaats op 26 mei in Pi Zaal in Kruishoutem.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio