Online cultfiguur zet eerste stappen in de modesector

Online cultfiguur zet eerste stappen in de modesector

Om de trui te verkopen, moest de cafébaas een geheimhoudingsverklaring tekenen. Foto: rr

Brugge / Gent / Waregem -

Online cultfiguur Antoine Lammesteen veroorzaakte deze week een stormloop richting een Gents café toen hij bekendmaakte dat er sweaters te koop waren. “De eerste was een ‘liemitet edischje’”, zegt Lammesteen zelf.

Antoine Lammesteen maakte op zijn Facebookpagina bekend dat er sweaters in productie gegaan waren met daarop een van zijn favoriete oneliners geprint. Wie er eentje wou afhalen, moest - ook al zijn alle berichten in het plat West-Vlaams geschreven - naar café De Hoeve in de Sint-Pietersnieuwstraat in Gent.

Tot grote verbazing van zaakvoerder Dieter De Meyer. “Ik kreeg via Facebook opeens de vraag of ik het zag zitten om die sweaters beschikbaar te stellen in mijn café”, zegt de Waregemnaar. “Ik kreeg een geheimhoudingsverklaring die ik ondertekend moest terugbezorgen, ook al was er nooit persoonlijk contact, en de kleding werd vervolgens geleverd door een koerier.”

“Geen flauw idee”

Nog geen 24 uur later waren alle exemplaren de deur uit en kwamen verschillende mensen vragen of er bij een volgende lading aan de kant konden worden gehouden. De zaakvoerder heeft naar eigen zeggen in de verste verte geen idee van de ware identiteit die achter het typetje schuilgaat.

“Waarom mijn café precies uitgekozen werd, is me een raadsel. Misschien is die kerel hier vaste klant?” Aan de toog komen intussen een massa mensen vragen of hij weet wie erachter zit.

“Sommigen denken al dat ik het ben en vragen me of hij hier soms komt, maar ik heb er eerlijk gezegd geen flauw idee van. Al ben ik wel vereerd dat ik uitgekozen werd.”

Antoine zelf kon ons alvast bevestigen dat hij er absoluut vaste klant is en dat er sweaters bijgedrukt worden zolang er interesse is, maar niet meer met dezelfde quote. “De eerste was een ‘liemitet edischjen’.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees