Food

Helemaal hip: deze regenboogcroissants uit Londen

Helemaal hip: deze regenboogcroissants uit Londen

Foto: Instagram

Na de ‘unicorn latte’ gaan trendsetters uit de bol voor croissants in alle kleuren van de regenboog. Londense patissier Sarah Barber startte de trend in het Hotel Café Royal in Piccadilly Circus, en die blijkt in de smaak te vallen.

‘Rainbow croissants’ ogen niet alleen allesbehalve Frans, ook de smaak wijkt af van de klassieke variant. De ontbijtkoek die per stuk 3,5 pond of 4 euro kost, krijgt een shot van mango, passievrucht, kers en pistache en heeft bijgevolg een zoete en fruitige smaak.

Uitvindster en patissier Sarah Barber houdt van moderne en kleurrijke bakkunsten. Het creëren van de croissants was een acht weken durend proces: "Ze moesten dé perfecte kleur hebben en een regenboog dupliceren."

Sinds de patissier vorige week haar kleurrijke creaties op sociale media zette, wordt ze overspoeld met nieuwsgierigen die haar ‘rainbow croissants’ willen proeven. Ondanks het arbeidsintensieve werk dat in de croissants kruipt, houdt Barber nog genoeg tijd over om verder na te denken over nieuwe creaties. "Momenteel denk ik erover na om een croissant opgevuld met citroentaart te maken."

De nieuwe voedingstrend kan nog niet bij ons geproefd worden, afwachten dus tot de trend naar België overwaait.

 

After lots of requests here's our Rainbow ?? croissants ?? inside..... #Colourful#Vienoisserie#Bakery#Pastry#

Een bericht gedeeld door Sarah Barber (@sbpatisserie) op

 

 

Rainbow ?? croissants.... #Bakery#Lamination#Vienoisserie#

Een bericht gedeeld door Sarah Barber (@sbpatisserie) op

 

 

Rainbow croissants production...

Een bericht gedeeld door Sarah Barber (@sbpatisserie) op

 

Corrigeer