Italië zet Tunesiër land uit die banden had met dader aanslag Berlijn

Italië zet Tunesiër land uit die banden had met dader aanslag Berlijn

Foto: EPA

De Italiaanse autoriteiten hebben een Tunesiër uitgezet die ervan verdacht wordt banden te hebben met de dader van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn in december vorig jaar. Dat zegt het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zaterdag.

De 36-jarige man verbleef in het Siciliaanse Catania, waar ook zijn landgenoot Anis Amri vastzat alvorens hij vorig jaar naar Duitsland trok om daar, in naam van Islamitische Staat, met een vrachtwagen in te rijden op een kerstmarkt in Berlijn. Twaalf mensen lieten daarbij het leven. Amri werd op 23 december door de politie neergeschoten in Milaan.

De man die nu wordt uitgewezen had Amri een telefoon bezorgd en bleef met hem in contact na zijn vertrek naar Duitsland, verduidelijkt het ministerie. Door zijn toestel af te luisteren, kon de verdachte uiteindelijk gevat worden door de Italiaanse ordediensten.

Volgens Italiaanse media zou het gaan om Sayed Yacoubi, die werkzaam was op een boerderij in Sicilië. Hij werd begin mei gevat door de politie in Turijn, van waaruit hij illegaal naar Frankrijk wou vertrekken. In afwachting van zijn uitwijzing verbleef de Tunesiër in een gesloten centrum.

Dit jaar alleen werden al 42 mensen het land uitgezet op verdenking van religieus extremisme. Sinds 2015 gaat het om 174 mensen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees