futsal 1STE KLASSE fp HALLE-GOOIK - Erevoorzitter Martin Baert in de wolken met derde landstitel op rij

“Geen sprake van een kleine kampioen”

“Geen sprake van een kleine kampioen”

Erevoorzitter Martin Baert is in de wolken: “We sloten de competitie zelfs ongeslagen af.” Foto: GEERT TRESIGNIE

Halle / Gooik -

In de Halse Bres viel een loodzware druk van de schouders nadat de landstitel werd binnen gereven in een rechtstreeks duel met rivaal Gelko Hasselt. De kers op de taart ontbrak wel, want opnieuw kon Halle-Gooik niet winnen van kwelduivel Hasselt.

Halle-Gooik slikte in de slotfase de Hasseltse gelijkmaker waardoor het nog even bibberen was, maar met een voorsprong van acht punten op twee speeldagen van het einde mag Halle-Gooik toch eerder een autoritaire dan een kleine kampioen genoemd worden, zoals vanuit Hasseltse hoek de voorbije dagen wel eens werd geopperd.

Erevoorzitter Martin Baert steigerde toen de reporter van de Halse stadsradio hem met die stelling confronteerde. “Een kleine kampioen is gewoon larie, we sloten de competitie zelfs ongeslagen af! Dan moet je mij maar eens de definitie geven van een grote kampioen .”

“Uiteraard hadden we ons de zenuwslopende slotfase kunnen besparen door efficiënter af te werken. Toch ben ik enorm opgelucht dat de titel binnen is, zodat het uitje naar Malle en de thuispartij tegen Antwerpen nu galamatchen worden.”

Missie

Voor de Halse sterkhouder Grello werd zijn debuutseizoen in Halle een voltreffer met de Gouden Schoen én de landstitel. “Onze missie werd volbracht, met dank aan de supporters die zo dicht bij de spelers staan en enorm meeleven. Zij speelden een hoofdrol bij mijn beslissing om twee jaar bij te tekenen.”

“Hasselt legde ons dit seizoen het vuur aan de schenen. We troffen elkaar dit seizoen vijf keer en telkens eindigde ons onderlinge duel op een gelijkspel. We klopten Hasselt geen enkele keer, iets waar we volgend seizoen werk moeten van maken.”

Voor Ahmed Sababti werd het een emotioneel geladen wedstrijd, want het werd zijn laatste trofee met Halle-Gooik omdat hij terugkeert naar Antwerpen.

“Ik ervaar dit niet als een afscheid. Men zegt wel eens dat vriendschappen in het voetbal vluchtig en van voorbijgaande aard zijn, maar in Halle sloot ik toch meerdere vriendschappen voor het leven. Ik leerde hier veel fijne mensen kennen, maar soms moet je keuzes maken in het leven.”

“Ik koos voor veldvoetbal bij City Pirates in tweede amateurklasse in combinatie met het zaalvoetbal in Antwerpen. Vooral de Halse supporters zal ik missen, zij zijn geweldig. Je kan zaalvoetbal op 100 manieren spelen. Wie op het einde van de competitie op kop staat, heeft het gelijk aan zijn kant. Met een voorsprong van acht punten is wel duidelijk dat we de sterkste ploeg van België zijn.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio