Vrouwenvoetbal Finale Beker van Belgiëaa gent 3 - Anderlecht 1

Kassandra Ndoutou Eboa Missipo: “Bekerwinst maakt alles goed”

Kassandra Ndoutou Eboa Missipo: “Bekerwinst maakt alles goed”

Dolle feestvreugde bij de vrouwen van AA Gent. Foto: Photo News

Gent / Anderlecht / Mechelen -

De mannen van AA Gent zullen dit seizoen geen prijs winnen, maar de vrouwelijke Buffalo's stopten wel een trofee op zak. De ploeg van voorzitter Dominique Reyns won op het veld van KV Mechelen de finale van de Beker van België door Sporting Anderlecht met 3-1 te verslaan.

Beide teams grepen in de competitie nipt naast de titel die Standard Luik op zak stopte. In een hoogstaande bekerfinale trok AA Gent het laken verdiend naar zich toe.

De ploeg van coach Dave Mattheus klom halfweg in de eerste helft via Margaux Van Ackere op aangeven van Elke Van Gorp op voorsprong.

Marie Minnaert viel na een halfuur geblesseerd uit en werd door Isabelle Iliano vervangen.

Paars-wit lukte na ongeveer een uur spelen de gevleide gelijkmaker, maar de vreugde bij Anderlecht was van korte duur. Kassandra Ndoutou trapte AA Gent zes minuten later op een voorzet van Shari Van Belle op voorsprong en in de slotfase legde Mariam Abdulai Toloba op aangeven van diezelfde Kassandra Ndoutou de eindstand vast.

Het is de eerste keer in de bekergeschiedenis dat AA Gent de trofee op zak stopte.

“Een verdiende zege na een collectief sterke prestatie”, reageerde een dolgelukkige Kassandra Ndoutou Eboa Missipo. “Wij hebben sterk naar deze finale toegeleefd nadat we de laatste competitiematch tegen Anderlecht met 2-0 hadden verloren.”

“Het is niet enkel het resultaat, maar vooral de manier waarop wij wonnen die ons gelukkig stemt. Wij maakten propaganda voor het vrouwenvoetbal en bevestigen hiermee dat wij tot de absolute top in ons land behoren. We grepen naast de titel, maar de winst in de bekerfinale maakt alles goed.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio