Opgelet: met dit fietsslot van Hema is je fiets toch niet veilig

Opgelet: met dit fietsslot van Hema is je fiets toch niet veilig

Archiefbeeld Foto: diego cervo - Fotolia

Winkelketen Hema heeft de verkoop van een fietsslot stopgezet en haalt ze uit de rekken. Deze terugroeping komt er na een test van het Nederlandse consumentenprogramma ‘Kassa’. “We weten van vrijdag dat er iets mis is en hebben een onderzoek opgezet”, zegt Natalie Krüger, persverantwoordelijke van Hema.

Opgelet: met dit fietsslot van Hema is je fiets toch niet veilig
Het fietsslotverpakking Foto: Kassa.vara.nl

Het fietsslot waarover het gaat heet ‘ketting met slot’. Deze fietssloten blijken echter niet veilig te zijn. Zo kunnen ze eenvoudig geopend worden met de sleutels van andere sloten van hetzelfde merk. In de test van het Nederlandse programma werden 14 verschillende fietssloten gekocht in verschillende winkels die ze dan uittesten. Daaruit blijkt dat in 1 op 6 tests het slot geopend kon worden met een sleutel van een ander slot.

Ontevreden, geld terug!

“Het probleem met de fietssloten in ons vrijdag aan de oren gekomen”, zegt Krüger. “We hebben de productie van het slot stopgezet en de sloten kunnen niet meer gekocht worden in onze winkels.” Hema is een onderzoek begonnen naar de fietssloten. “We onderzoeken of de problemen met het fietsslot enkel bij deze partij voorkomen of dat het een structurele fout is.”

Opgelet: met dit fietsslot van Hema is je fiets toch niet veilig
Het fietsslot Foto: Hema

In België werden de sloten uit de rekken gehaald en kunnen klanten het slot komen inruilen in de winkel. “Personen die niet tevreden zijn met het slot mogen het komen ruilen in de winkel en krijgen hun geld terug, of ze nu hun kassaticket nog hebben of niet”, aldus Krüger. “We willen wel benadrukken naar onze klanten toe dat dit het goedkoopste fietsslot van Hema is en dus nooit heel geavanceerd kan zijn. Als je meer betaalt voor een slot, zal je een beter slot hebben.”

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees