Mode

President Macron wil geen dure kleding

President Macron wil geen dure kleding

Foto: afp

De nieuwe Franse president zal de dressing van het Elysée niet volhangen met dure maatpakken. Emmanuel Macron koos voor de festiviteiten zondag een outfit uit met een bescheiden prijskaartje van 450 euro, zo liet zijn entourage weten.

De rechtse presidentskandidaat François Fillon liet zich in de race naar het Elysée nog opmerken door zijn dure kledingsmaak, maar daar zal je Emmanuel Macron niet snel op betrappen. De nieuwe Franse president wil zich afzetten van zijn voorgangers, en dat begint bij zijn voorkomen. Voor zijn eerste officiële dag als president droeg hij een donkerblauw pak, dat 'amper' 450 euro heeft gekost, zo liet zijn entourage weten.

 

Die benadrukte eveneens dat de lavendelkleurige outfit van 'première dame' Brigitte Macron - een creatie van het Franse modehuis Louis Vuitton - haar slechts uitgeleend werd. De luxegroep LVMH, eigenaar van het modehuis,  kleedt Brigitte wel vaker voor officiële gelegenheden, maar de kleding wordt achteraf steeds netjes geretourneerd, zo lieten ze eerder al weten.

Nicolas Sarkozy, president tussen 2007 en 2012, kreeg destijds de bijnaam président bling-bling vanwege zijn luxueuze kledingstijl, terwijl François Hollande, die nochtans had beloofd om als monsieur normal komaf te maken met het blingblingbeleid van zijn voorganger, onder vuur kwam te liggen omdat hij zijn kapper elke maand 10.000 euro betaalde om zijn kapsel te onderhouden.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees