Consumentenbond waarschuwt voor zeer breekbare Samsung Galaxy S8

Consumentenbond waarschuwt voor zeer breekbare Samsung Galaxy S8

Foto: Consumentenbond

De Samsung Galaxy S8 en S8+ zijn kwetsbaarder dan vergelijkbare telefoons, dat concludeerde de Nederlandse Consumentenbond na een valtest. De bond wil geen negatief koopadvies geven, maar vindt wel dat iedereen zich bewust moet zijn van het feit dat de toestellen fragieler zijn dan andere smartphones.

De Samsung Galaxy S8-reeks bestaat uit toestellen waarvan zowel de voor- als de achterkant uit glas bestaat. Reken daar het ‘infinity-display’ of het randloze scherm bij en je krijgt een telefoon die bij een val bijna gegarandeerd beschadigd raakt.

De Nederlandse consumentenbond deed de test in een ‘valtrommel’, een roterend apparaat dat het toestel vanaf 80 centimeter hoogte laat vallen op een vlak en hard oppervlak. Normaal gesproken volgt er na 50 rotaties een onderzoek, maar volgens de bond haalden de S8 en de S8+ dat aantal niet, ze zouden na 25 rotaties al te ernstig beschadigd zijn geweest om nog door te gaan met de test.

Om te dubbelchecken werd dezelfde test ook gedaan met de iPhone 7, Huawei P9 en Galaxy S7. Die waren na de test nog wel “in een redelijke staat”.

“De Galaxy S8 en S8+ zijn heel goede apparaten. Maar consumenten moeten er wel rekening mee houden dat het toestel breekbaar is”, klinkt het bij de Consumentenbond. Afgelopen maand vaardigde Test-Aankoop een gelijkaardige waarschuwing uit.

Na de explosieve Note 7 is een breekbare smartphone natuurlijk een stap voorwaarts, maar helemaal positief is het natuurlijk ook niet.

LEES OOK: Samsung stopt productie van “explosieve” Galaxy Note 7

LEES OOK: Samsung beperkt laadcapaciteit van batterijen wegens “explosiegevaar”

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees