Steun nodig richting Olympische Spelen? Even bij Toyota langsgaan

Steun nodig richting Olympische Spelen? Even bij Toyota langsgaan

Foto: Photo News

Er is een nieuw Belgisch olympische project: Toyota Team Belgium. Elke atleet die wil schitteren op de Olympische Spelen van 2020, mag kandideren. Ook Belgische wintersporters voor Pyeongchang 2018 en paralympische sporters komen in aanmerking.

Wereldwijd zullen olympische sponsorprojecten uit de grond worden gestampt geschraagd door het Japanse automerk. Zo ook in België. “Elke atleet die aanspraak maakt op de Olympische Spelen, kan zich kandidaat stellen”, zegt Rik De Veirman van het begeleidend marketingbureau A New Agency World. “Het gaat in eerste instantie om een financieel duwtje in de rug via verschillende vormen van hybride autodeals.”

Hoeveel de beurs bedraagt, moet nog worden bekeken, net als het aantal atleten dat zal worden opgenomen. Ook Belgische wintersportatleten die zich voorbereiden op de Olympische Winterspelen van 2018, in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang, of paralympische toppers kunnen hun aanvraag indienen. De Veirman: “Uiteraard zou olympisch kampioen Greg Van Avermaet niet misstaan, als uithangbord. Maar voor hem is het niet in de eerste plaats bedoeld, hij heeft die steun niet echt meer nodig. Ik denk wel bijvoorbeeld aan de Jolien D’hoores of Lotte Kopecky’s van deze wereld, atleten die in hun sport al naam hebben gemaakt maar nog een steuntje kunnen gebruiken.”

Interesse? Alle info vindt u op www.anewagencyworld.com/Toyota

Corrigeer