Belg aangehouden voor gewapende overval op Nederlands tankstation

Belg aangehouden voor gewapende overval op Nederlands tankstation

Foto: Photo News

Vilvoorde -

De Nederlandse politie heeft een 36-jarige man uit Vilvoorde aangehouden op verdenking van het plegen van een gewapende overval in Zevenbergen.

De feiten dateren van 26 april, toen een medewerkster van een Total-tankstation in Zevenbergen (tussen Breda en Dordrecht) rond 18.45 uur het slachtoffer werd van de overal. Een man in zwarte kledij die zich eerst als klant had voorgedaan, bedreigde de vrouw met een vuurwapen en eiste geld, waarna hij er met een voorlopig onbekende buit vanonder muisde. Er waren geen andere personen aanwezig op het moment van de feiten.

Het was de tweede keer dat de medewerkster het slachtoffer werd van een overval. “Ze is enorm geschrokken”, verklaarde Jeroen Hopmans, eigenaar van het Total-tankstation in Zevenbergen. “Ik hoop dat de dader snel wordt opgepakt. Er zijn camerabeelden waarop de dader een paar keer herkenbaar op staat.”

Na een onderzoek van de politie, onder andere op basis van die camerabeelden, werd maandag een 36-jarige man uit Vilvoorde opgepakt. Hij zit momenteel in de cel.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees