Beauty

Deze planten doen wonderen voor je huid volgens make-upgoeroe Bobbi Brown

Foto: YouTube / Shutterstock

Producten om je huid optimaal te verzorgen, die zijn vaak duur. Maar een frisse teint is ook mogelijk dankzij bloemen, planten en kruiden, zo zegt de Amerikaanse make-upgoeroe Bobbi Brown (60) in een nieuwe video’s naar aanleiding van haar boek ‘Beauty From the Inside Out’.

Een iets te droog gerecht? Voeg er wat goudsbloem aan toe en het effect wordt minder. Hetzelfde geldt als je last hebt van een droge huid - olie op basis van het kruid geeft je gelaat een boost. Taraxacum, beter bekend als paardenbloemen, zijn dan weer perfect om thee van te maken. Doe de zaadjes in een kop warm water en de drank zou een goede kuur zijn om acne te bestrijden.

Op het moment dat je huid wel een detox kan gebruiken, mag je vertrouwen op paddenstoelen. Van oesterzwammen tot shitake, reishi en maitake: ze zijn niet alleen heerlijk, maar werken ook ontgiftend. Klis is dan weer een goed kruid tegen puistjes. Mag de teint nog iets egaler: verhit kurkuma samen met zwarte peper en melk in een pan voor een ontstekingsremmend papje voor op je gezicht.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees