Botsingen maar nipt vermeden na verandering in omleiding

Botsingen maar nipt vermeden na verandering in omleiding

Omdat de richting van de omleiding via de Onderstraat gisteren werd gewijzigd, werden enkele botsingen maar op het nippertje vermeden. Foto: gpp

Gavere -

De wegenwerken en omleidingen in het centrum van Gavere veroorzaken sinds gisteren, maandag, ernstige hinder voor het verkeer in het centrum. Hier en daar ontstonden daardoor gevaarlijke situaties.

Het verkeer in het centrum van Gavere werd tot zondag 14 mei omgeleid via de Onderstraat, vooral voor het verkeer richting Dikkelvenne, Zwalm en Zottegem. “Maandagnamiddag stonden de borden richting Zottegem nog richting Onderstraat”, vertellen enkele buurtbewoners van de Onderstraat. “Er zullen hier de komende uren nog ongelukken gebeuren als de gemeente de borden niet aanpast.”

Maandagmorgen werd de richting van de omleiding gewijzigd, wat leidde tot gevaarlijke situaties en bijna tot botsingen. Het verkeer moet ook aan de Markt van Gavere, ter hoogte van Brasserie De Post, rechtsomkeer maken over het marktplein. Er is geen verkeer meer mogelijk in de Kasteeldreef. Het gemeentehuis blijft wel nog te voet bereikbaar.

De derde fase van de grote wegenwerken, van aan de Scheldebrug in de Stationsstraat richting Kasteeldreef en Molenstraat en Dikkelvenne, zijn begin mei gestart. “Sinds gisteren is er ook hinder ter hoogte van de Markt en het gemeentehuis”, bevestigt Yannick Dhondt, infrastructuurdeskundige van de gemeente Gavere. “Het gemeentehuis is alleen nog toegankelijk via de Markt. Parkeren kan op de parking van de Sportdreef, met toegang via de nieuwe rotonde en over de parking van de Carrefour.”

INFO

Meer info op www.gavere.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio