Dames, hier kan je sporten zonder macho's in de buurt

Dames, hier kan je sporten zonder macho's in de buurt

Bruno Bakeroot bij de plek waar Mrs Sporty in september opent. Foto: kvo

Harelbeke / Wevelgem / Waregem -

In Het Pand opent in september een fitnesszaak waar enkel vrouwen toegelaten zijn. De eerste Belgische vestiging van de internationale keten Mrs Sporty moet sporten laagdrempeliger maken voor vrouwen.

Een fitnesszaak waar enkel vrouwen toegelaten zijn. Waar kan je dat beter stoppen dan in een winkelcentrum, dachten de zaakvoerders van fitnessketen Sporty-X. Ze openen in september in Het Pand de eerste Vlaamse vestiging van de internationale, en van oorsprong Duitse, keten Mrs Sporty. Een fitnessclub waar enkel vrouwen welkom zijn. “Veel vrouwen durven zich niet aan te sluiten bij een ‘gewone’ fitnessclub omdat ze wat schrik hebben om tussen de stoere mannen rond te lopen. In deze club heb je dat ‘probleem’ niet. Dat is ook een van de redenen waarom we met dit concept uitpakken. We hopen zo vrouwen die anders wegblijven uit een fitnesszaak te motiveren en ze toch aan het sporten te krijgen”, zegt Bruno Bakeroot (43) uit Stasegem die samen met Kenny Wyffels (25) uit Wevelgem de Belgische lancering van Mrs Sporty op zich neemt.

Het duo opende in september 2015 hun eerste Sporty-X-zaak in Harelbeke: de eerste fitnesszaak in de regio waar je je laat begeleiden door een digitale trainer. Aan de hand van levensgrote digitale borden zie je of je de oefeningen juist uitvoert en wordt je vooruitgang bijgehouden. Die manier van werken trekken ze door naar Mrs Sporty in Waregem, waar je dus ook met digitale schermen als personal trainer aan de slag gaat.

Parking

De nieuwe club opent op 15 september en betekent meteen ook het einde van de leegstand van twee gebouwen in Het Pand. De club opent op de plek waar kledingzaak Damart en een lavendelzaak zaten, links van het nieuwe filiaal van Bpost. “In augustus starten we met de renovatie van de gebouwen. Tegen de Koersefeesten zal het decor al wat zichtbaar worden”, zegt Bakeroot.

Voor een lidmaatschap bij de nieuwe club betaal je 59 euro per maand. De club zal elke dag van 8 tot 21 uur open zijn. Tijdens je eerste sessie word je begeleid door de vrouwelijke medewerkers, daarna kan je zelf aan de slag. Een training duurt ongeveer 35 à 45 minuten, maar doordat de training zo functioneel en gepersonaliseerd is, heb je daarmee meteen je hele lichaam aangepakt.

De heren kiezen bewust voor Waregem als stad voor de lancering van hun nieuwe concept. “De stad is hipper aan het worden en de locatie is centraal voor ons: in de omgeving van onze andere clubs, maar ook niet te dicht zodat we onszelf niet beconcurreren”, zegt Bakeroot. “Bovendien zitten we vlakbij de ingang van een betaalbare, ondergrondse parking en hebben we een link met de stad. Ik ging vroeger naar het Heilig-Hartcollege naar school en ook in onze vrije tijd komen we hier nog regelmatig.”

Hoewel hun zaak er eentje wordt waar mannen niet welkom zijn, vinden Bakeroot en Wyffels niet dat ze discriminerend is. “Je hebt toch ook winkels die zich meer op vrouwen dan op mannen focussen?”, klinkt het . “En bovendien verdient een vrouwelijk lichaam een andere aanpak dan dat van een man. Ook het gerecht denkt er zo over, want in 2014 is de fitnessketen Basic Fit zelfs nog vrijgesproken na een klacht van discriminatie”, zegt Bakeroot.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees