Voetgangster (43) op weg naar huis sterft onder wielen vrachtwagen

Voetgangster (43) op weg naar huis sterft onder wielen vrachtwagen

Tijdens een manoeuvre van de vrachtwagen belandde de vrouw onder de wielen. Foto: jdv

Deinze / Zulte -

De 43-jarige S. Provoost uit Zulte is maandag in de Europalaan in Petegem onder een vrachtwagen terechtgekomen. De vrouw overleed even later in het UZ in Gent aan haar verwondingen.

Het ongeval gebeurde toen de werkneemster van het maatwerkbedrijf Demival in de Machelenstraat na haar dagtaak te voet naar de bushalte van De Lijn op de wijk Molenhoek stapte. In de Europalaan, nauwelijks 150 meter verder, kwam ze onder de wielen en de as van een zware vrachtwagen terecht. De vrouw werd in levensgevaar overgebracht naar het UZ Gent, maar ze overleed kort na aankomst. Het parket kwam ter plaatse. De Europalaan werd enkele uren volledig afgesloten voor het verkeer.

Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet uitgemaakt. Wel is het zo dat in de Europalaan geen voetpaden liggen, zodat de vrouw langs de linkerkant van de weg stapte. Ter hoogte van het bedrijf LDL voerde een buitenlandse chauffeur van het Europese transportbedrijf Eutraco uit Roeselare een manoeuvre uit op de linkerkant van de rijweg. Tijdens dat manoeuvre is de vrouw onder de camion terechtgekomen.

De directie van Demival, dat een paar weken geleden nog zijn vijftigjarige bestaan vierde, was gisteravond nog niet op de hoogte van het ongeval.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees