Procureur snoeihard voor huilende verkeerszondaar

Procureur snoeihard voor huilende verkeerszondaar

Foto: ss

De Panne -

Het Openbaar Ministerie was keihard voor een onverbeterlijke verkeerszondaar uit De Panne met een levenslang rijverbod.

Het strafregister van Thomas S. (33) is dan ook uitzonderlijk zwaar. De man liep al 24 veroordelingen op voor zowat alle mogelijke inbreuken, van rijden onder invloed en dat ondanks het levenslange rijverbod dat hij opliep, tot drugs en diefstallen. De beklaagde had een hele schare familieleden meegebracht naar de rechtszaal om hem te steunen. Zelf hield hij niet op met wenen bij het horen van de strenge opmerkingen van de voorzitter en de striemende uiteenzetting van de procureur.

“Als uw cliënt niet beseft welk gevaar hij voor de maatschappij is, dan rest er mij maar één mogelijkheid meer: hem in de gevangenis stoppen om hem zo van de weg af halen”, zei de voorzitter.

“Nu beseft hij heel goed dat het zo niet meer verder kan. Zijn onmiddellijke aanhouding heeft wel degelijk een enorme indruk op hem nagelaten”, zei zijn advocaat. Hij is bereid om alles te doen wat u hem oplegt, ook elektronisch toezicht. Hij wil weer gaan werken, voor zijn gezin zorgen en voor zijn zwaar zieke moeder.”

“Hij is een van de grootste verkeerscriminelen die ik hier al ooit gezien heb”, reageerde de procureur. “Uw gedrag is schandalig. Ik zal u blijven vervolgen voor elke overtreding, hoe klein ook, zelfs als uw fietslicht 's avonds niet brandt”, zei hij tot de man. “U bent gewoon niet geschikt om met een auto te rijden. Ik vertegenwoordig hier de maatschappij, uw verantwoordelijkheidszin is nihil. Van nu af geldt tegenover u de nultolerantie.”

De procureur vroeg de bevestiging van de eerste veroordeling, een gevangenisstraf van een jaar en drie maanden en nog eens een levenslang rijverbod. Vonnis op 22 mei.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees