voetbal3DE PROVINCIALE BFC Veldegem PROMOVEERT - Voorzitter Ivan Vermeulen looft spelers en trainers

“Bouwen graag een feestje want hebben doel bereikt”

“Bouwen graag een feestje want hebben doel bereikt”

Jong Male-FC Veldegem 0-2: Garsbeke scoorde net de 0-1 voor Veldegem en krijgt een stevige knuffel. . Foto: BART VANDENBROUCKE

Veldegem / Zedelgem -

Na de 0-2 winst in Male speelt Veldegem de eindrondefinale tegen Beernem maar winst hoeft niet langer. Door de 0 op 6 van Westrozebeke tegen Zonnebeke is Veldegem als tweede beste tweede al meteen al zeker van de promotie naar tweede provinciale.

“We bouwen een feestje dat niet gepland was”, glunderde voorzitter Ivan Vermeulen. “De promotie, dat was ons doel én we hebben het bereikt. Nu moet Beernem alle registers open halen, want hun handen blijven leeg. Zij zullen zich moeten laten zien. Ik geef toe dat ik enorm tevreden en opgelucht ben. We brachten goed en slim voetbal in Male, tactisch sterk. Je voelde de ervaring tussen de lijnen, zo had het eigenlijk het hele seizoen moeten zijn.”

“Als we de volle competitie met deze kern af hadden kunnen werken, zou er zelfs geen eindronde aan te pas gekomen zijn. Eenvoudig was het op een bepaald ogenblik zeker niet. Daarom doe ik mijn hoed af voor T1 Vincent Mylle en T2 Tom Coudeville. Het is ronduit hartverwarmend hoe ze de groep enthousiast hielden. Respect, kortom.”

“Uiteraard zijn we opgetogen met tweede provinciale. Misschien missen we net de derby met Zedelgem, wie weet, maar de sfeer zit er hier compleet weer in, of hoe alles heel vlug kan veranderen. De trein is vertrokken.”

Geen cadeau voor Beernem

T1 Vincent Mylle twijfelde nooit dat alles in orde zou komen. “Zondag waren we heer en meester, toch bleef het blanco tussenin. Catteeuw wrong een kans de nek om en net na de rust pakte hun keeper met twee supersaves uit. Garsbeke scoorde 0-1, keeper Vanthomme had een prachtredding in huis en Stockx loodste ons naar 0-2. We verdienen deze promotie. Uiteraard zullen we er alles aan doen om de eindronde te winnen. Beernem krijgt niks cadeau, zeker weten. Met Tom Coudeville als T2 vorm ik een prima tandem. Ik concentreer me op mijn spelers en ik luister met plezier naar zijn onmisbare info over de tegenstander”, besloot Mylle.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio