Bram Van den Dries wordt best betaalde Belgische volleyballer ooit in Zuid-Koreaanse V-League

Belgische volleyballer gaat Axel Witsel achterna (maar verdient een beetje minder)

Belgische volleyballer gaat Axel Witsel achterna (maar verdient een beetje minder)

Bram Van den Dries speelde afgelopen seizoen bij het Franse Toulouse. Foto: MAXPPP

Red Dragon Bram Van den Dries (27) gaat volgend seizoen aan de slag in de Zuid-Koreaanse V-League voor een gegarandeerd netto inkomen van 280.000 euro, bonussen niet inbegrepen. Chinees Axel Witsel – een klein beetje – achterna.

Liefst 125 spelers uit alle hoeken van de (volleybal)wereld stelden hun kandidatuur voor de try-outs van de V-League. Slechts 37 van hen werden uitgenodigd naar Inchon, om daar gedurende drie dagen te worden getest. De zeven gelukkigen die gisterenavond werden gedraft door de Zuid-Koreaanse eersteklassers – eentje per club – zullen 300.000 dollar verdienen, een goeie 280.000 euro netto. Iedere competitiezege levert 9.500 euro extra op, terwijl de bonussen voor play-off en titel kunnen oplopen tot goed 28.000 euro. Ook voor de huisvesting wordt gezorgd, terwijl de taksen voor rekening zijn van de club.

Bram Van den Dries (2m06, 99 kg), voor Toulouse topscorer in de voorbije Franse competitie, werd als eerste uitverkoren en gaat van augustus tot maart als hoofdaanvaller spelen voor OK Bank Rush en Cash uit Ansan, een stad van 700.000 inwoners even ten zuidwesten van Seoel. Axel Witsel achterna, als best betaalde Belgische volleyballer ooit. Bij manier van spreken toch, want zijn loon komt niet in de buurt van de 18 miljoen euro die de voetballer jaarlijks opstrijkt bij het Chinese Tianjin Quanjian.

“Uiteraard speelt het financiële een rol bij deze transfer”, stelde hij voor afreis. “Tenslotte ben ik prof. Het gaat om sommen waarover ik in Europa alleen maar kan dromen. In Zuid-Korea zijn ze echter verzot op grote, sterke aanvallers zoals ik. Bovendien zegt het avontuur me wel wat. Het is echter niet zo dat de V-League niet veel voorstelt. Ik zal de competitie niet vergelijken met die in Rusland, Polen of Italië, maar ze valt evenmin te onderschatten. Ik zal er zeker geen slechtere speler worden.”

Belgische volleyballer gaat Axel Witsel achterna (maar verdient een beetje minder)
Foto: BELGAIMAGE
Corrigeer

Uitslagen & standen