Mode

Welke trouwjurk is perfect voor jou? Er is maar één iemand die dat weet

Welke trouwjurk is perfect voor jou? Er is maar één iemand die dat weet

Foto: TLC

Vraag een bruid met een jurkencrisis aan wie ze hulp zou willen vragen en de kans is groot dat het antwoord ‘Randy’ is. Daarmee bedoelt ze dan Randy Fenoli, de beroemde stylist die al tien jaar lang bruiden aan hun drooomjurk helpt in het programma ‘Say Yes to the Dress’. Vanaf 23 mei zendt TLC het tweede seizoen van de ‘Benelux’-editie uit. “Of Vlaamse bruiden anders zijn? Eigenlijk willen ze allemaal hetzelfde”

Heb je na al die seizoenen ‘Say yes to The Dress’ een gouden raad voor bruiden?

“Elke bruid is bang dat ze geen trouwjurk zal vinden, maar ik heb nog nooit een bruid naakt naar het altaar zien wandelen. Als je denkt dat je volwassen genoeg bent om een gezin te starten, dan zou je toch in staat moeten zijn om een jurk te kiezen, toch? Kies de jurk die jou mooi doet voelen, waarin je je schouders recht, die je doet glimlachen. Het gaat niet om de jurk, maar om hoe jij de jurk aanvoelt.”

Genoteerd. Wat mag je zeker niet doen?

“Ga niet over je budget. En trouw niet met de foute man.”

Maar een niet zo dure jurk uit een confectieketen, dat mag wel?

“Ik had het in het begin wat moeilijk met die evolutie, vooral omdat ik zo meevoelde met de mensen die ik ken in de sector. Maar ik besef dat niet elke bruid 2.000 euro aan een jurk kan spenderen. Niet iedereen heeft zulke budgetten en er moet wel voor iedereen een jurk zijn. Eén raad wel: koop je jurk nooit online. Iedereen kan een jurk op een website zetten. Ik heb ooit een bruid geweten die haar jurk online had gekocht: hij was dertig centimeter te kort en hij zag er totaal niet uit zoals op de foto. Niet elke jurk is mooi op elk lichaam: je moet je jurk echt passen.”

 

Waarom is die trouwjurk eigenlijk zo belangrijk?

“Omdat het de meest gefotografeerde jurk zal zijn die je ooit zal dragen en die foto’s een leven lang meegaan. Het is ook een gespreksonderwerp: wat droeg de bruid? Ik geloof niet in bridezilla’s, ik geloof alleen in een vrouw die mooi wil zijn, precies om die reden.”

Over bridezilla’s gesproken: hoeveel bruiden komen bij jou met duizenden Pinterestborden vol inspiratie?

“Ik zou zo graag af willen van Pinterest, echt. Elke bruid kijkt naar Pinterest, maar alles wat je daar ziet is zo bewerkt. Het ziet er in het echt nooit uit zoals op de foto: er is een arm bijgetekend en tien kilo weggegomd. Het geeft een goed idee van hoe de bruid er wil uitzien, maar hou alsjeblieft in gedachten dat het er nooit precies zal uit zien zoals op de foto.”

Moet een trouwjurk altijd wit zijn?

“Ik heb toch een voorkeur voor tinten van wit, ja. Wit is een traditie en daar draait een huwelijk toch om? Als het niet wit is, is het gewoon een avondjurk. Ik zal dus altijd pleiten voor een witte jurk, en als dat niet bij haar huidkleur past, zal ik een andere tint proberen. In het nieuwe ‘Benelux’-seizoen zit ook een bruid die graag een turquoise jurk wil. Daar heb ik mijn best moeten doen.”

Welke stijl mag van jou weer in het vergeethoekje belanden?

“Die van de jaren tachtig. Ik hou van prinses Diana, maar de eighties waren overdreven, met grote jurken, grote mouwen, grote slepen. De jaren vijftig, die mogen terugkomen van mij.”

Ga je zelf nog graag naar trouwfeesten?

“Dat kan ik helaas niet meer. Ik ging ooit naar het trouwfeest van Sarah, een goede vriendin, en zodra ik binnenkwam, stormde haar familie rond mij om een foto te nemen, en daar stond Sarah. Het is de dag van de bruid, ik wil de aandacht niet opeisen. Daarom kan ik niet meer gaan. Triest, eigenlijk, want ik hou van trouwfeesten.

 

 

 

Het tweede seizoen van ‘Say Yes to The Dress’ Benelux komt er aan. Is er een verschil tussen Belgische en Amerikaanse bruiden?

“Er is misschien wel een verschil in stijl, maar hoe meer ik de wereld rondvlieg, hoe meer ik besef dat alle bruiden eigenlijk hetzelfde zijn. Elke bruid wil er mooi uitzien op haar trouwdag, elke moeder heeft commentaar, er is altijd drama, er is altijd liefde, er is altijd een vader die trots is op zijn prinses, er is altijd een zus die eerst had willen trouwen, … het is overal hetzelfde. Ik kan wél zeggen dat Europese mannen zich meestal beter kleden: Amerikanen hebben de neiging alles te groot te kopen.”

Huilen de Belgische bruiden even overtuigd?

“Eén meisje in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen is een studente geneeskunde, heel erg praktisch ingesteld is en doorgaans bezig met levens redden. Ze zei tegen de producer: “Moet ik eigenlijk huilen dan? Ik wil gewoon snel een jurk vinden.” Raad eens wie er huilde? Als het de juiste jurk is, gebeurt het gewoon.”

Say Yes To The Dress Benelux start vanaf dinsdag 23 mei t.e.m. dinsdag 11 juli om 20u10 op TLC

 

 
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees