Belgisch kampioen pakt tijdens tijdrit in Giro uit met opvallend datingsverzoek

Victor Campenaerts startte zonder stress aan de tijdrit in de Giro. De hardrijder van LottoNL-Jumbo is in Italië vooral knecht van kopman Kruijswijk. voor de tijdrit pakte hij dan ook uit met een erg opvallende boodschap: “Carlien daten?”

Vandaag wordt in de Giro de eerste tijdrit gereden. Het parcours en de afstand is op maat van Victor Campenaerts. Maar de Belgische tijdritkampioen mag van LottoNL-Jumbo niet voluit gaan. Want hij moet morgen fris zijn om kopman Kruijswijk bij te staan in een halve bergrit. “Een onbegrijpelijke beslissing van de ploegleiding”, vindt onze man ter plekke. (lees meer)

Campenaerts maakte van de nood een deugd en toonde voor de start en bij het overschrijden van de finish de opvallende tekst “Carlien daten?” op zijn borst.

“Ik wil niet zeggen wie Carlien is. Ze zal zelf wel weten dat het over haar gaat”, reageerde vrijgezel Campenaerts achteraf. “Het is gewoon een leuk meisje dat ik ken en waar ik graag eens mee op date zou gaan. Het was een last-minute ideetje, met dank aan ploegmakker Jos Van Emden die op gelijkaardige manier zijn vrouw ten huwelijk had gevraagd in de Giro van drie jaar geleden. Ik heb geen toestemming gevraagd aan de ploeg. Ik heb de tekst aangebracht met alcoholstift en heb bewust niet opgewarmd vooraf zodat de tekst niet door het zweet kon worden weggevaagd.”

Campenaerts bolde op zijn gemakje op bijna negen minuten van Vasil Kiryienka over de streep. Echt blij leek hij daar niet om. “Het voelde raar om onderweg door verschillende renners voorbijgestoken te worden.”

Opvallend: ploegmakker Martijn Keizer, die morgen toch ook Kruijswijk zal moeten bijstaan in de bergen, ging wel voluit.

Belgisch kampioen pakt tijdens tijdrit in Giro uit met opvallend datingsverzoek
Corrigeer

MEER NIEUWS