Riemst vormt decor voor start voorlaatste etappe BinckBank Tour

Riemst vormt decor voor start voorlaatste etappe BinckBank Tour

Deze Niki Terpstra won vorig jaar het eindklassement. Foto: Photo News

Brussel / Riemst -

Het parcours van de BinckBank Tour, de vroegere Eneco Tour, ligt nu helemaal vast. Dat is dinsdag bekendgemaakt. Riemst is de startplaats van de zaterdagetappe met aankomst in Houffalize. De BinckBank Tour vat aan op maandag 7 augustus in het Nederlandse Breda. Op zondag 13 augustus wacht op de Vesten van Geraardsbergen de apotheose van deze WorldTour-rittenwedstrijd.

“De eerste editie van de vernieuwde BinckBank Tourt start op 7 augustus in Breda met een vlakke rit door Noord-Brabant en aankomst in Venray. Op dinsdag trekt het peloton wat verder Nederland in voor een individuele tijdrit over 13 kilometer in en om Voorburg”, melden de organisatoren.

“Woensdag is er de eerste rit in Vlaanderen, met vertrek te Blankenberge en de intussen traditionele aankomst in Ardooie. De dag erop staat de laatste vlakke rit op het programma, aan de andere kant van Vlaanderen, met start en aankomst in Lanaken. In Belgisch Limburg is een mooie rit uitgetekend volgens een nieuw concept waarin de toeschouwersbeleving centraal staat. Het peloton rijdt tweemaal een grotere lus van 50 kilometer, gevolgd door een dubbele lus van ongeveer 30 kilometer. Op die manier krijgen de toeschouwers kansen genoeg om de renners te zien.”

“Vrijdag wipt de BinckBank Tour opnieuw de grens over, naar het naburige Sittard-Geleen voor een rit in de heuvels van Nederlands Limburg. Zaterdag wordt opnieuw de grens overgestoken en start vanuit Riemst in Zuid-Limburg de Ardennenrit met onderweg een aantal flinke côtes en met aankomst in fietsmekka Houffalize. De slotrit op zondag 13 augustus vertrekt in Essen, in het noorden van Antwerpen, en eindigt traditioneel op de Vesten in Geraardsbergen, na enkele spectaculaire lokale rondes met de gekende Vlaamse kuitenbijters. Mogelijk valt daar pas de beslissing over de eindzege”.

Vorig jaar ging de eindzege naar de Nederlander Niki Terpstra. Hij haalde het met 31 seconden voorsprong op Oliver Naesen. Peter Sagan werd derde, voor Greg Van Avermaet.

Rittenschema:

Maandag 7 augustus: Breda-Venray (Ned)

Dinsdag 8 augustus: Voorburg-Voorburg (Ned)

Woensdag 9 augustus: Blankenberge-Ardooie (BEL)

Donderdag 10 augustus: Lanaken-Lanaken (BEL)

Vrijdag 11 augustus: Sittard Geleen-Sittard Geleen (Ned)

Zaterdag 12 augustus: Riemst-Houffalize (BEL)

Zondag 13 augustus: Essen-Geraardsbergen (BEL)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.