Steeds meer vissen zwemmen van Poekebeek naar Schipdonkkanaal

Steeds meer vissen zwemmen van Poekebeek naar Schipdonkkanaal

Naast de linkeroever werd aan de monding van de Poekebeek in het Schipdonkkanaal een doorgang aangelegd zodat vissen vrijelijk kunnen migreren tussen beide waterstromen. Foto: mye

Nevele / Aalter -

De Poekebeek wordt steeds visrijker en dankzij een speciale doorgang in Nevele komt die vis ook steeds meer in het Schipdonkkanaal terecht. “Dit is een ongelooflijk succes”, zegt Nevels schepen Mia Pynaert (SP.A)

In 2012 werd in Nevele aan de monding van de Poekebeek in het Schipdonkkanaal door de Vlaamse Milieu Maatschappij een speciale trap geïnstalleerd waardoor vissen vrij kunnen migreren tussen beide waterstromen, iets wat voorheen onmogelijk was.

Om het succes te meten werden beneden- en bovenstrooms van de passage de passerende vissen door de Nederlandse firma VisAdvies geregistreerd met een ‘Fish Counter’. Daarnaast worden bij iedere registratie vijf foto's via het internet verstuurd om de vis op soortnaam te brengen en de eerste resultaten zijn binnen: karper, brasem, winde en giebel wisten de vispassage al te passeren.

Beelden van de eerst vistellingen zijn te bekijken via www.youtube.com/user/Visadvies

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio