Mladenovic sneuvelt al in eerste ronde WTA Rome tegen Duitse

Mladenovic sneuvelt al in eerste ronde WTA Rome tegen Duitse

Foto: Photo News

De Française Kristina Mladenovic (WTA-14) werd dinsdag uitgeschakeld in de eerste ronde van het WTA-toernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome (gravel/3.076.495 dollar). Ze moest in haar eerste wedstrijd al meteen het hoofd buigen voor de Duitse Julia Görges (WTA-45) in twee lange sets: 7-6 (8/6) en 7-5. De wedstrijd duurde 1 uur en 52 minuten.

De 24-jarige Mladenovic, het dertiende reekshoofd in Rome, was de laatste weken nochtans goed op dreef met onder andere een finaleplaats op het WTA-toernooi van Madrid. Die finale verloor ze afgelopen zaterdag tegen de Roemeense Simona Halep (WTA-4) in drie sets (7-5, 6-7 (5/7), 6-2). Voor Mladenovic was het al de vierde finale dit seizoen. De Franse nummer een veroverde in Sint-Petersburg haar eerste titel op de WTA-tour en bereikte in Acapulco en Stuttgart de finale.

De 28-jarige Görges neemt het in de volgende ronde op tegen Jelena Jankovic (WTA-63), voormalig nummer een van de wereld. De 32-jarige Servische plaatste zich maandag al voor de tweede ronde met winst tegen de Amerikaanse Alison Riske (WTA-36).

Corrigeer