Te weinig klanten: een van de mooiste Gentse apotheken gesloten

Te weinig klanten: een van de mooiste Gentse apotheken gesloten

De apotheek is dicht, maar dinsdagavond ging het rolluik nog even open. Net als de pui is het interieur van de winkel beschermd. Foto: fvv

Gent -

Na bijna honderd jaar heeft de apotheek met de prachtige art-nouveaupui op het Sint-Pietersplein de deuren gesloten. Het is nog niet duidelijk wat de nieuwe bestemming wordt van het beschermde monument.

Het rolluik van het nummer 26 op het Sint-Pietersplein, een van de mooiste apotheken van de stad, is neergelaten. Naar binnen gluren kan nog net, want twee latjes uit het rolluik ontbreken. De apotheek is sinds maart gesloten. “Wegens de economische realiteit”, zegt Marc Standaert, directeur van Coop Apotheken, de eigenaar van het pand. “De stad heeft van het plein lang geleden een evenementenplein gemaakt. Het gevolg is dat in de buurt te weinig mensen wonen om op het plein een rendabele apotheek uit te baten. We hebben het geprobeerd met openingsuren die meer op studenten waren afgestemd, maar ook dat is niet gelukt. Wij vinden het een spijtige zaak.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio