Collega’s in shock na plotselinge overlijden van medewerkster Saskia

Collega’s in shock na plotselinge overlijden van medewerkster Saskia

Slachtoffer Saskia Provoost. Foto: if

Deinze / Zulte -

De verslagenheid bij maatwerkbedrijf Demival in Deinze is groot. Maandagnamiddag belandde de 43-jarige Saskia Provoost uit Zulte, een van hun medewerksters, onder de wielen van een vrachtwagen in de Europalaan in Petegem. De vrouw overleed in het UZ Gent aan haar verwondingen.

LEES OOK: Voetgangster (43) op weg naar huis sterft onder wielen vrachtwagen

Het parket Oost-Vlaanderen liet het verkeersongeval van maandagavond reconstrueren met een verkeersdeskundige. Volgens die deskundige stond de vrachtwagen gedeeltelijk op een oprit en gedeeltelijk op het linker rijvak van de Europalaan. Daardoor moest Saskia de vrachtwagen voorbij wandelen via de straat om van Demival richting de bushalte in Molenhoek te stappen. En net dat manoeuvre bleek dramatische gevolgen te hebben. Net toen de vrouw passeerde, reed de vrachtwagenbestuurder verder. Saskia kwam onder de wielen van de truck terecht en overleed iets later in het UZ Gent aan haar verwondingen. Het rijbewijs van de 41-jarige Slovaakse vrachtwagenbestuurder werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

De verslagenheid bij maatwerkbedrijf was gisteren uiteraard gigantisch. “In de eerste plaats betuigen wij ons medeleven aan de familie van Saskia”, zegt directeur Roland Coupez.

In shock

“Ze was een bijzonder geëngageerde medewerkster. Ze was graag gezien bij haar collega’s. We hebben alle werknemers samengebracht om de trieste boodschap te melden. De sociale dienst was ook de hele dag aanwezig op de werkvloer voor de nodige psychologische ondersteuning”, zegt Coupez.

Verschillende collega’s waren gisteren in shock. “Ze was een aangename collega die graag naar muziekoptredens ging”, klinkt het bij een collega. Ook haar buren in de Kapelhoek in Zulte reageren vol ongeloof. “Haar grootmoeder en -vader hielden op de Kapelhoek de bekende horecazaak het Kapelhuis open”, klinkt het bij een buur. Ondertussen is ook de verkeerssituatie aan Europalaan een punt van discussie. “We gaan we samen met de werkgroep van de industriezone aan het stadsbestuur vragen om voetpaden aan te leggen”, zegt communicatieverantwoordelijke Yannic De Meyer. De uitvaartdienst vindt nu zaterdag 20 mei plaats in de Sint-Martinuskerk in Petegem.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees