Foorkramers in ‘Goed Volk’: “Wij hebben maar een eenzaam leven”

In de voorlaatste aflevering van Goed Volk gaat Jeroen Meus acht dagen naar de Brusselse Zuidfoor. Hij volgt deze keer een foorkramer die een klein restaurant runt voor al de medefoorkramers.

“Ik doe mijn job minder en minder graag”, klinkt het. “Het leven wordt echt eenzaam op den duur. Zeker ’s avonds en ’s morgens”, zegt een van de foorkramers. Al snel wordt duidelijk dat het leven op de kermis niet altijd rozengeur en maneschijn is. “Dat klopt. Soms snap ik niet hoe sommige collega’s nog financieel rondkomen. Maar het is typisch voor ons om al die miserie eigenlijk niet te tonen naar de buitenwereld toe. Integendeel, hoe slechter het soms gaat, hoe meer we onze rijkdom zullen laten zien.”

Toch zijn de foorkramers allemaal één grote familie. Dat komt omdat ze altijd bij elkaar zijn en zelfs de kinderen van kleinsaf aan naar dezelfde “school” gaan. “Vanaf 2,5 jaar kunnen onze kinderen terecht bij een kleuterschool die met ons meetrekt. Van zodra ze in het eerste leerjaar zitten, gaat iedereen naar het kermis internaat”, aldus een foorkramer. “We hebben dat allemaal gedaan en ik vond dat echt heel tof. Foorkramer ben je van je geboorte tot je dood.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees