Minder sluikstort en zwerfvuil in Gent, maar “de lat moet nog hoger”

Minder sluikstort en zwerfvuil in Gent, maar “de lat moet nog hoger”

Sinds vorig jaar trekt Ivago elke dag met twee van deze straatstofzuigers door de binnenstad. En dat merk je. Foto: fvv

Gent -

Een van de manco’s van onze stad, te vuile straten en pleinen, raakt stilaan opgelost. Uit nieuwe cijfers blijkt dat Gent het afgelopen jaar weer wat properder werd. De campagne ‘Meer geel op straat’ van Ivago werkt dus. “Maar ik ben nog niet tevreden. De lat moet hoger”, zegt bevoegd schepen Tine Heyse (Groen).

Ja, er ligt nog troep in Gent. En neen, er werd gisteren geen champagne gedronken op het kabinet van schepen van Milieu Tine Heyse (Groen) toen de resultaten van het ‘netheidsrapport’ binnenliepen. “Ik kom in veel steden, in binnen- en buitenland. En dan moet ik concluderen dat het in Gent best meevalt. Maar een propere stad is het nog niet”, geeft Heyse toe. “Elk blikje is er eentje te veel, elk sluikstort is dat ook.

“De Stad en Ivago hebben zichzelf een netheidsdoelstelling opgelegd die we tegen het einde van deze legislatuur willen behalen: 88 procent. De manier van scoren is door OVAM overgenomen. We zitten nu op 87,94 procent. Het ziet er dus naar uit dat we ons doel zullen halen, maar dan nog zijn we er niet. De lat moet nog veel hoger.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio