Celebs

Topmodel viel te snel af na bevalling: "Ik was geen goed voorbeeld"

Topmodel viel te snel af na bevalling: "Ik was geen goed voorbeeld"

Foto: Isopix

Elle Macpherson behoorde tot de eerste generatie van supermodellen, maar geeft in een interview met Harper's Bazaar toe dat er heel wat druk op haar lag om haar lichaam intact te houden. Zelfs na de bevalling van haar zoon Arpad Flynn, waardoor ze te snel terug op gewicht probeerde te komen. "Ik was geen goed voorbeeld", zegt ze daarover.

Het Australische topmodel Elle Macpherson kreeg in de jaren 90 de bijnaam 'The Body' opgeplakt omdat haar lichaam een en al perfectie was. Maar dat lichaam behouden, was geen sinecure. Vandaag is Macpherson 53 en kan ze dan ook vanop afstand terugkijken op haar carrière en de keuzes die ze maakte. In een dubbelinterview in Harper's Bazaar met het andere topmodel Rosie Huntington-Whiteley (30), die momenteel zwanger is, kijkt ze terug op haar eigen zwangerschappen en de impact daarvan.

Zo stond ze onder enorme druk om na de geboorte van haar eerste kindje meteen haar figuur terug te krijgen. Daar zou ze de eerste keer amper drie weken over gedaan hebben. "Het beste advies dat ik vrouwen kan geven die net bevallen zijn, is dat je je tijd moet nemen. Ik was geen goed voorbeeld, want drie weken na de geboorte van Arpad was ik alweer al mijn gewicht verloren. Dat was niet de gezonde manier. Ik was toen vastbesloten om dat niet meer te laten gebeuren bij mijn andere kinderen en zo geschiedde ook."

Daarom raadt ze Rosie Huntington-Whiteley aan enkele maanden de tijd te nemen om dat extra gewicht er weer af te krijgen. Net op tijd wat goede raad dus voor het Victoria's Secret-model dat haar eerste kindje verwacht samen met haar verloofde en acteur Jason Statham (49).

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees