Amerikaanse komiek Jimmy Kimmel opnieuw gastheer van de Oscars

Amerikaanse komiek Jimmy Kimmel opnieuw gastheer van de Oscars

Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

De Amerikaanse komiek en talkshow-presentator Jimmy Kimmel (49) wordt opnieuw gastheer van de Oscaruitreiking. Kimmel zal na de editie van dit jaar ook de jubileumuitgave van de 90ste uitreiking van de filmprijzen op 4 maart 2018 voor zijn rekening nemen. Dat deelden de organisatoren dinsdag in Los Angeles mee.

“Als je denkt dat we dit jaar op het eind de mist ingingen, wacht dan maar wat we voor de 90ste editie in petto hebben”, zei Kimmel volgens de mededeling. Aan het einde van de Oscaruitreiking van dit jaar werd eerst verkeerdelijk “La La Land” en vervolgens dan toch “Moonlight” tot beste film uitgeroepen.

Medewerkers van consultancybedrijf PricewaterhouseCoopers (PwC) hadden in de coulissen per vergissing de omslagen verwisseld. “Ik dank de Oscar-Academy, dat ze me gevraagd hebben de Oscars opnieuw aan elkaar te praten als ik maar de juiste omslag open”, tweette Kimmel.

De jarenlange presentator van de naar hem genoemde talkshow op de zender ABC kreeg voor zijn presentatie dit jaar gemengde beoordelingen. Kimmel, voor de tweede keer gehuwd en vader van vier kinderen, had eerder al als moderator van de Emmy-uitreiking ervaring opgedaan.

De Oscars werden in de vorige jaren onder anderen gemodereerd door komiek Chris Rock, acteurs Neil Patrick Harris en Billy Crystal en de talkshow-gastvrouw Ellen DeGeneres. Het geldt een van de meest begerenswaardige en moeilijkste jobs in de branche.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S