Springtuig onschadelijk gemaakt

Grote perimeter na vondst bom uit Tweede Wereldoorlog: "Maar E34 afsluiten is niet nodig"

De hulpdiensten zijn ter plaatse. Foto: bfs

Beveren-Waas -

Aan de Schoorhavenweg in Beveren-Waas is woensdagmiddag een redelijk grote bom uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. De site wordt op momenteel in veiligheid gebracht. Gezien de grootte van de bom, werd een zeer grote perimeter ingesteld om de veiligheid te verzekeren. De afrit Vrasene op de E34 richting was een tijdlang afgesloten voor alle verkeer. Intussen heeft DOVO het springtuig onschadelijk kunnen maken.

De bom uit de Tweede Wereldoorlog werd woensdagmiddag in de buurt van de kmo-zone Aven-Ackers in Beveren. De hulpdiensten zijn ter plaatse om de site veilig te stellen. Door de omvang van het explosief, werd een zeer grote perimeter ingesteld. Mensen die vanuit Sint-Niklaas richting Verrebroek rijden, werden voor de brug over de E34 omgeleid richting E34 zelf.

Verkeershinder

Tijdens de ontmanteling werd een perimeter van 1 kilometer ingesteld. Intussen heeft DOVO het springtuig onschadelijk kunnen maken. Het ging om een Amerikaanse vliegtuigbom van 300 kilogram. DOVO heeft de ontsteking van de bom verwijderd en die tot ontploffing gebracht, aldus het gemeentebestuur. De bom werd daarvoor in een drie meter diepe put met omwalling gelegd. Omwonenden moesten hun huizen niet verlaten. Niemand raakte gewond.

Er was even sprake dat de E34 in beide richtingen afgesloten werd voor alle verkeer, maar dat bleek uiteindelijk toch niet nodig. De afrit Vrasene was een tijdlang afgesloten richting kust, wat lokaal heel wat hinder veroorzaakte. De omgeving vermijden is dus aangeraden.

Ook op de E17 draait het verkeer op dit moment in de soep na meerdere ongevallen, met lange files tot gevolg.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees