Food

Sergio Herman koopt eerste Fine Fleur frambozen voor zijn nieuwe restaurant in Cadzand

Sergio Herman koopt eerste Fine Fleur frambozen voor zijn nieuwe restaurant in Cadzand

Foto: AFP

Roeselare -

De Roeselaarse REO Veiling pakt voor het eerst uit met zacht fruit onder het kwaliteitslabel Fine Fleur. Woensdag werden de eerste frambozen van het land geveild en het was Tinos Fruit uit Westkapelle dat als eerste afdrukte. De frambozen gaan richting Cadzand, naar AIRrepublic, het restaurant van topchef Sergio Herman.

De REO Veiling verkoopt haar groenten en fruit onder drie kwaliteitslabels: Flandria, Tomabel en sinds 2014 ook Fine fleur. Tot vandaag werden acht producten onder dat laatste label verkocht, zoals prei, grondwitloof, hopscheuten en aardbeien. Daar komt nu zacht fruit bij. Het gaat specifiek om frambozen, braambessen en rode bessen.

“Deze nieuwe uitbreiding van het Fine Fleur-assortiment toont aan dat de REO Veiling het boeiende Fine Fleur-verhaal verder blijft uitschrijven. De REO Veiling doet dit bewust in nauw overleg met haar producenten. Immers, Fine Fleur staat voor een authentiek en seizoensgebonden streekproduct dat op familiebedrijven ter plaatse wordt geteeld met kwalitatieve teelttechnieken en een duurzaam productieproces”, aldus de REO Veiling.

LEES OOK (+). Waar de garnalen kreeften werden en Japanse steak de bitterballen verdrong. “Maar noem ons geen tweede Knokke!”

Twaalf West-Vlaamse telers van zacht fruit bieden Fine Fleur frambozen op de REO Veiling aan, waarvan drie producenten vandaag zorgden voor de nationale primeurverkoop, goed voor samen 206 dozen. Tinos Fruit betaalde 1,98 euro per 125 gram. De eerste braambessen en rode bessen worden in juni verwacht.

Corrigeer