Voortaan strenge controles in Gentse voetgangersstraten: 58 euro boete

Voortaan strenge controles in Gentse voetgangersstraten: 58 euro boete

Foto: fvv

Gent -

Na een lange sensibiliseringscampagne is het de Gentse politie menens. Wie voortaan nog door een voetgangersstraat fietst in Gent, riskeert een boete van 58 euro. Dinsdag vonder onder meer een controle-actie plaats in de Langemunt.

De straat is sinds de inwerkingstreding van het Gentse circulatieplan officieel een voetgangersstraat geworden. Concreet wil dat zeggen dat er geen vrachtverkeer, geen autoverkeer, dus ook geen taxi’s en geen fietsers meer zijn toegelaten in de straat. Enkel voetgangers, al dan niet met de fiets in de hand.

“We hebben een lange sensibiliseringscampagne gehouden om de mensen daarop te wijzen”, zegt Manuel Mugica Gonzalez van de Gentse politie. “Maar sinds vorige week zijn we begonnen met repressieve controles op dagelijkse basis.”

Boete

De controles vinden plaats in de vijf voetgangersstraten: de Mageleinstraat, de Kalandestraat tot en met de Koestraat, de Langemunt en de Donkersteeg.

Wie daar tussen 11 en 18 uur al fietsend betrapt wordt, moet een boete betalen van 58 euro. Woensdag vond er een grote controle-actie plaats in de Langemunt, waar heel wat mensen op de bon vlogen. Ook een aantal jonge kinderen, onder wie een jongen van acht jaar werd, tegengehouden.

“Maar bij hen blijft het bij een waarschuwing. Hen laten we nog geen boete betalen”, verduidelijkt Gonzalez.

Hoeveel overtredingen er de voorbije anderhalve week precies zijn geregistreerd, is vooralsnog onduidelijk. “Daar hebben we wellicht pas half juni zicht op”, klinkt het nog bij Manuel Mugica Gonzalez.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees